Laatoilla leikittelyä ja lämmintä tunnelmaa saunaan

22.01.2020 | ATRIUM BY HANNA K. | 0 Kommenttia

*Kaupallinen yhteistyöprojekti. Katso yhteistyökumppanit postauksen alareunasta.

Viimeisiä hetkiä viedään ennen ATRIUM BY HANNA K:n näyttöpäivää! Olen esitellyt blogissa kattavasti talon eri huoneiden suunnitelmia, materiaaleja ja toteutusta. Viimeiseksi olen säästänyt sauna- ja wc-tilat, joissa on osa koko projektin visuaalisesti näyttävimmistä ratkaisuista. Olemme halunneet luoda läpi talon hyvin ajattoman tyylin, sillä esimerkiksi keittiön, wc-tilojen ja kylpyhuoneen remontit ovat kalliita toteuttaa. Tyyliin saa helposti vaihtelua huonekaluilla, tekstiileillä ja piensisustuksella, kun pohjasävyt ovat neutraaleja ja sopivat näin yhteen monen sävymaailman kanssa.

Laatoilla leikittelyä läpi kodin

Neutraalit sävyt eivät tarkoita sitä, että tiloista tulisi tylsiä. Esimerkiksi laatoituksessa halusin lähteä leikittelemään värien sijaan muotojen kanssa. Laattojen sävy onkin lähes sama kaikissa talon laatoitetuissa tiloissa, mutta eri tiloista löytyy hyvin erilaisia muotoja aina näyttävistä isoista laatoista kalanruotokuvioon.

Pääasiassa laattamme ovat Atlas Concorden Dwell Pearl -mallistoa eri kokoisina. Osassa laatoitetuista tiloista on myös saman sarjan laattalistaa. Atlas Concorde on italialainen keramiikkapintojen huippuvalmistaja. Yrityksen mallistoista löytyy upeita ratkaisuja lattia- ja seinäpintojen laatoitukseen. Näitä laattoja saa tilattua Vaasan Puustellilta, jolta onnistuvat kätevästi esimerkiksi omiin sävyihin sopivat erikoiserät. Laattojen sävyt voidaan valita sopimaan mahdollisimman tarkasti valittujen kiintokalusteiden sävyihin, jolloin lopputuloksesta tulee erityisen viimeistelty. Halutessasi saat Puustellilta koko paketin aina suunnittelusta materiaaleihin ja asennukseen.

Isojen laattojen käyttö sisustuksessa yleistyy, mutta vaatii aina ammattilaisen toteuttamaan työn. Esimerkiksi märkätiloissa vaadittavat lattian kaadot onnistuvat isollakin laatalla, kun tietää, mitä tekee. Ammattilaisen tekemänä työ on turvallinen ja taatusti kestävä. Olen tehnyt pitkään yhteistyötä Donewell Teamin Hannu Koivuportaan kanssa. Hannu on ollut alalla jo vuosikausia ja on aina valmis toteuttamaan villeimmätkin laatoitusvisioni.

“Tykkään tarttua Hannan haasteisiin ja kokeilla uusia juttuja. Erikoisempien ratkaisujen miettiminen ja toteutus tuo mukavaa vaihtelua työhön. On myös mielenkiintoista nähdä, kuinka lopputulos muotoutuu ja kuinka lähelle alkuperäistä visiota päästään. Tässä todella näkee mahtavasti oman kädenjäljen!” – Hannu Koivuporras / Donewell Team

DBHK ATRIUM BY HANNA K. Laatat1
Lauteisiin rakennettiin hauska yksityiskohta kulmaan.

Erilaisia ratkaisuja sauna- ja suihkutiloissa

Valitsimme poikkeuksellisesti laatoituksen myös saunan seiniin, mikä vaikutti mm. kiukaan valintaan. Laatta imee itseensä puupintaa enemmän lämpöä, joten kiukaassa on oltava riittävästi tehoja. Valitsimme kiukaaksi Tulikivi Oy:n Kuura-kiukaan. Yksi syy juuri tämän kiukaan valintaan oli edellä mainittu lämmitystehon riittävyys.

Toinen tärkeä syy oli se, ettei Kuura-kiukaan pinta kuumene polttavan kuumaksi. Valmistajan mukaan se ei polta, vaikka pintaan koskisi kesken saunomisen. Tämä on lapsiperheessä erittäin hyvä turvallisuuden kannalta. Sisustajan näkökulmasta ominaisuus mahdollistaa puolestaan pienet suojaetäisyydet eli kiuas voidaan sijoittaa turvallisesti lähelle lauteita tai jopa alalauteen läpi, kuten meillä. Kiukaassa on iso kivitila, jossa on lämpöanturi, jonka avulla löylyjä voi säätää juuri itselle sopivaksi.

DBHK ATRIUM BY HANNA K. Laatat2
Saunassa on Tulikivi Oy:n kaunis Kuura-kiuas. Lauteet ovat lämpöhaapaa, ja pesutilassa nähdään paljon lasipintoja.

Visuaalisesti Kuura-kiuas on minusta todella kaunis. Muotoilu on pelkistetty, mutta hyvin sulavalinjainen ja sopii monenlaiseen saunaan. Kiukaaseen kuuluu visuaalisesti tyylikäs lasipintainen ohjausyksikkö. Saunan lauteet rakennettiin lämpöhaavasta, joka tuo tilaan pehmeyttä ja lämmintä tunnelmaa. Pesuaineet saadaan katseilta piiloon tilan takaseinälle kätevien seinäkkeiden avulla. Seinäkkeisiin kiinnitetään sirot lasihyllyt, joissa saippuoiden, shampoopullojen ja muiden arjen pakollisten purnukoiden säilytys onnistuu siististi.

Sauna- ja pesutilassa nähdään RTV:n Vihanti-malliston kauniit lasiseinät, jotka tuovat tilaan avaruutta. Tontilla aina sattuu ja tapahtuu, ja saimmekin ihan viime metreillä kokea pienen takapakin, kun yksi pesutilan lasiseinistä oli kasannut itseensä jännitettä ja pamahti palasiksi, kun sitä nostettiin paikoilleen. Onneksi uuden lasin tilaus sujui mutkattomasti, ja eikös sitä sanota, että lasinsirut tuovat onnea? 😉

DBHK ATRIUM BY HANNA K. Laatat3
Arjen luksusta tuovat suoraan katosta ja seinästä tulevat hanat ja suihkut. Shampoot saadaan kätevästi piiloon kapeiden seinäkkeiden taakse.

Näyttävä WC vangitsee katseen

Vaikka väliotsikko kuulostaa ehkä hieman hassulta, on yksi uuden kotimme ehkäpä näyttävimmistä tiloista päävessamme. Tässä tilassa on tavallista korkeampi huonekorkeus, mikä tekee siitä visuaalisesti hyvin näyttävän jo sellaisenaan. Halusin korostaa tätä visuaalisuutta mm. peileillä, jotka lisäävät entisestään tilantuntua. Pohjanmaan SA Sähkö asensi peileihin LED-valonauhat, jotka tuovat vessaan ripauksen luksustunnelmaa. Katto ja osa seinistä on lämpöhaapapaneelia, jota näkyy myös muissa kodin tiloissa tuomassa pehmeyttä ja lämpöä.

Vessan allas on mittatilaustyönä tehty betoniallas, jonka toteutuksesta on vastannut Valukivi. Altaan jalka on puolestaan Fabriken Vasklotilta ja kiintokaluste Puustellilta. Suoraan katosta tuleva suihku tuo mukavan modernia tunnelmaa ja tyylikkäitä yksityiskohtia märkätiloihin.

Tontilla ollaan jo loppusiivouksen kimpussa, sillä näyttöpäivä on jo tällä viikolla. Tervetuloa tutustumaan paikan päälle ATRIUM BY HANNA K:n ratkaisuihin sunnuntaina 26.1.2020 klo 12-17!

Luitko jo aiemman ATRIUM BY HANNA K. -postaukset, jossa käytiin läpi:

ATRIUM yhteistyokumppanit UUSI 1.11.2019 V2

ATRIUM BY HANNA K -projekti toteutetaan osittain kaupallisena yhteistyönä alan yritysten kanssa. Mukana projektissa ovat:

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!