Pintamateriaalien valinta on tarkkaa puuhaa

03.11.2019 | ATRIUM BY HANNA K. | 0 Kommenttia

*Kaupallinen yhteistyöprojekti. Katso yhteistyökumppanit postauksen alareunasta.

Vaikkei välttämättä heti uskoisi, on kodin pintamateriaalien valinta ollut minulle yllättävän haastava osuus ATRIUM BY HANNA K  -projektissa! Välillä olen miettinyt, että pitäisiköhän palkata sisustussuunnittelija…😉 Tämä on johtunut pitkälti siitä, että ihania mahdollisuuksia on niin paljon, ja niistä pitäisi pystyä muodostamaan yhtenäinen ja harmoninen kokonaisuus. Valinnoissa on otettava huomioon eri pintojen koot, muodot ja pohjamateriaali sekä valaistus ja muut pinnan visuaalisuuteen vaikuttavat tekijät. Vaikka pidän yhtenäisestä ja luonnonläheisestä ilmeestä, tein kuitenkin jo alkuvaiheessa pintamateriaalien suhteen linjauksen: muuhun kotiin tulee selkeät ja harmoniset pinnat, mutta lastenhuoneet saavat olla asujiensa näköiset.

Tovi sitten tontilla näytti vielä varsin keskeneräiseltä, kun seinät olivat auki, mutta nyt tulee päivä päivältä vauhdilla valmista. Olet ehkä saattanut nähdä Instagramin stooreista, kuinka tehokkaasti maalaustyöt valmisteluineen ovat tontilla jo edenneet. Maalaus- ja tapetointityöt meille hoitaa Vaasan Maalaustyö Reinisalo Oy, jonka kanssa olemme tehneet jo vuosia onnistunutta yhteistyötä.

Vaasan Maalaustyö Reinisalo palvelee kaikenkokoisissa maalaus- ja remonttiurakoissa Pohjanmaan alueella. Palveluihin kuuluvat yksityis- ja yritysasiakkaille mm. julkisivusaneeraukset, rakennusmaalaukset ja huoneistoremontit. Yritys viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan, joten ammattitaito ja kokemus on todella kohdillaan. Reinisalon porukan kanssa on kiva tehdä töitä, sillä hommat etenevät aina mutkitta ja nopeasti!

Oskaris rum3
Maalilla voi luoda yksityiskohtia leikittelemällä eri sävyillä. Pojan huoneeseen maalataan geometrisia kuvioita Tikkurilan Curry- ja Nefriitti-sävyillä.

Pintamateriaalit luovat toivottua tunnelmaa

Pintamateriaalien avulla voidaan luoda tilaan monenlaista tunnelmaa: kodikasta rauhaa, inspiroivaa energiaa tai vahingossa vaikka levottomuutta. Valintoja tehdessä onkin tärkeä miettiä, millaisen tunnelman tilaan haluaa ja kuinka materiaalit tukevat tuota tunnelmaa. Pintamateriaalit valitsimme Vaasan RTV:n valikoimasta, jossa on monipuolisesti vaihtoehtoja kodin pintojen laittoon. Uuteen kotiimme RTV:ltä tulevat maalit, osa tapeteista sekä kokolattiamatto, joka tulee meidän makuuhuoneeseen ja walk-in-closetiin. Kokolattiamatto on ihanan lämmin ja pehmeä jalkojen alla heti herättyä sekä myös silloin, kun hipsitään illan hämärässä pitkän päivän jälkeen nukkumaan.

Minusta on mukava toimia RTV:n kanssa, sillä heillä on laaja tietämys kodin materiaaleista ja etenkin pintoihin tarjolla olevista mahdollisuuksista. Heitä on helppo lähestyä ja kysyä välillä vaikeitakin kysymyksiä pintamateriaaleihin liittyen. Henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja palveluhaluista – heistä välittyy, että he haluavat oikeasti auttaa asiakasta löytämään parhaan ratkaisun tämän tarpeisiin. Vaikka työskentelen sisustussuunnittelijana päivittäin eri materiaalien kanssa, on mahdoton pysyä kaikkien alan muutosten tahdissa reaaliajassa. Tämän vuoksi on todella virkistävää käydä välillä vaihtamassa ajatuksia RTV:n porukan kanssa alan uusista tuulista. Lisäksi RTV:n Vaasan myymälässä on laaja valikoima erilaisia sisustusesineitä.

Yleisvärin valinta on ehkäpä pintamateriaaleista vaikein, sillä sen tulee toimia monessa eri tilassa ja valaistuksessa. ATRIUM BY HANNA K:n yleisväreiksi päätettiin lopulta Tikkurilan sävy G487 sekä Tikkurilan Piazza. Viime metreillä mukaan tuli vielä Tikkurilan valkoinen pojan huoneen tapettiseinän taustaksi, vessaan ja kodinhoitohuoneeseen, sillä valitsemani yleisväri G487 oli seinässä astetta oletettua tummempi. Tämä onkin pintamateriaalien valinnassa haastavaa, sillä näytepaloista on välillä hankala hahmottaa, miltä väri tulee näyttämään isolla pinnalla. Maalisävyjen suunnittelu onkin työni yksi haastavimmista osa-alueista. Jo pelkästään se, mille seinälle väri huoneessa laitetaan, vaikuttaa sen sävyyn. Ikkunaseinällä sävy on tummempi kuin seinällä, johon ikkunasta tuleva valo heijastuu.

Myös lattian valinta on tuottanut jonkin verran vaikeutta, kuten aiemmassa postauksessa jo kerroin. Nyt lattia on jo lähes valittu, sillä päädyin Lapua Floorsin 260mm leveään Stone Wash -tammiparkettiin. Vielä pitäisi päättää tuleeko meille Rustic- vai Select-lajitelma. Rustic on arjessa armollisempi, sillä siinä on eläväisempi pinta, joka antaa Selectin pintaa enemmän anteeksi. Tällä hetkellä valinta kallistuu siis Rusticiin, mutta mieli ehtii vielä muuttua. Hieman minua on mietityttänyt parkettilattian valinta lapsi- ja koiraperheeseen, mutta olen päättänyt luottaa siihen, että lattia kestää ja pystyn elämään mahdollisten kolhujen kanssa.

Oskaris rum 2
Pojan huoneeseen tulee hauska leijonatapetti, joka löytyi RTV:n valikoimasta.

Lastenhuoneista asujiensa näköiset

Minulle oli tärkeää suunnitella lastenhuoneista sellaiset, että niissä saa rauhassa sukeltaa lapsuuden leikkeihin ja seikkailuihin. Halusin välttää liian neutraaleja sävyjä ja tuoda huoneisiin aidosti asujiensa näköistä tunnelmaa. Tyttömme on sen verran vanha, että hänellä alkaa olla jo oma vahva mielipide asioihin. Olen halunnut tukea tytön mielipiteen kuulluksi tulemista, ja hän onkin ollut mukana tekemässä päätöksiä omasta huoneestaan.

kuva
Tytön huoneeseen tulee Frozen-teema sekä minun ja harjoittelijani yhteistyössä suunnittelema parvisänky. Seinäsävyksi valikoitui Tikkurilan Tutu.

Tytön huoneen teemana kulkee vahvasti monen muunkin prinsessavaihetta läpikäyvän ihastuksen kohde eli Frozen. Seinäsävy on valittu myös tämän hetken lempivärin mukaan eli vaaleanpunainen, Tikkurilan Tutu-sävy. Huoneeseen tulee teemaan sopiva valokuvatapetti sekä hauska parvisänky, jonka alle rakentuu hienosti maja. Parvisängyn olen suunnitellut yhdessä harjoittelijani kanssa, ja mieheni toteuttaa sen. Poikamme huoneen teemaksi valikoitui viidakko, johon valitsimme RTV:ltä ihanan leijonatapetin. Pojan huoneessa leikittelevät Tikkurilan sävyt Curry ja Nefriitti. Jälkimmäistä nähdään myös ripaus kodinhoitohuoneessa.

Minulla on teille muuten jännittäviä uutisia! Hommien edistyessä tontilla hyvää vauhtia, olemme lyöneet jo talon näyttöpäivän lukkoon. Merkkaa kalenteriin 26.1.2020, sillä silloin ATRIUM BY HANNA K:ta ja kaikkia sen ratkaisuja pääsee katsomaan paikan päälle. Näytössä mukana myös tässä postaussarjassa esiteltyjä yhteistyökumppaneita. Olen niin innoissani, että pääsen näkemään, kuinka kaikki suunnitelmat nivoutuvat yhteen kokonaisuudeksi!

Luitko jo aiemman ATRIUM BY HANNA K. -postaukset, jossa käytiin läpi:

ATRIUM yhteistyokumppanit UUSI 1.11.2019 V2

ATRIUM BY HANNA K -projekti toteutetaan osittain kaupallisena yhteistyönä alan yritysten kanssa. Mukana projektissa ovat:

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!