CREATED BY J.H.: Uudiskohde 2023 on unelmien täyttymys

08.09.2023 | SISUSTAMINEN, CREATED BY J.H., Rakentaminen | 0 Kommenttia

CREATED BY J.H.:n vuonna 2023 valmistunut uudiskohde toivottaa onnelliset asukkaansa tervetulleeksi. Sunabackan perheen unelmien koti rakennettiin Sundomiin perheen toiveiden mukaisesti.

Tonttiin liittyy itse asiassa aika hauska tarina, sillä se oli alun perin CREATED BY J.H.:n omistuksessa. Paikalle kohoavan talon omistaja Joel Sunabacka puolisoineen kuitenkin kiinnostui tontista, ja neuvottelujen tuloksena päädyimme rakentamaan tontille huikeaa luksuskotia.

”Kun löysimme tontin, olimme jo pidempään tutkineet erilaisia taloratkaisuja ja -paketteja. Oli melkoinen lottovoitto, että meitä eniten kiinnostavan tontin omistikin taho, joka päätyi lopulta toteuttamaan myös haaveilemamme kodin rakentamisen.”, naurahtaa Joel Sunabacka.

”Meillä oli Sandran kanssa vahvat visiot ja toiveet siitä, millaisen talon haluamme, mutta käytännön osaaminen puuttui. Toisaalta myös ajanhallinta toi omat haasteensa, sillä työelämän ja muiden arkisten kiireiden vuoksi emme yksinkertaisesti pystyneet irrottautumaan itse tontille hommiin.

Jussi ja Hanna ratkaisivat kaikki haasteet talonrakennuksen osalta, sillä CREATED BY J.H.:n All Inclusive -konseptin vuoksi projekti muuttui urakasta huolettomasti eteneväksi unelmaksi. Hanna ja Jussi hoitivat käytännön hommat sparraillen meitä matkan varrella.”

Unelmakoti konkretisoituu rakentamisen edetessä

Maatyöt Sundomissa aloitettiin lokakuussa 2022. Joelin ja Sandran haaveet suurista pihaan avautuvista ikkunoista, korkeista huoneista ja valoisista asuintiloista hahmottuivat yhteisten keskustelujen kautta. Itse talo rakennettiin yhteistyössä Simons Talon kanssa. Tammikuussa 2023 elementit olivat paikoillaan, ja talon väliseinät sekä sähkötyöt edistyivät hurjaa tahtia.

Samaan aikaan pöydälle otettiin myös pariskunnan tulevan kodin tunnelma sekä sisustus, joissa haettiin yhtenäistä värimaailmaa hillityin ja rauhallisin elementein. Kevään aikana suunnitelmat etenivät kohti toteutusta, eikä yllätyksiltäkään vältytty, kun työhuoneeksi suunniteltua tilaa alettiinkin sisustaa pienen tyttären huoneeksi.

Huhtikuussa 2023 Joel ja Sandra totesivat, että iso vaihde on otettu silmään, ja unelmien koti alkaa toden teolla tulla todeksi.

”Kun aiemmin juttelimme tontista, nyt sen paikalle on kasvanut ihan oikea talo. On mahtavaa nähdä, miten alun perustavan työn jälkeen olemme nyt vaiheessa, jossa asiat etenevät aivan hurjalla tahdilla, ja valmis lopputulos alkaa yhtäkkiä hahmottua. Tämä on ehdottomasti jännittävin ja mukavin vaihe koko projektissa, koska tunne omasta kodista on tullut nyt kevään aikana todella konkreettiseksi.

Jussi on aivan uskomattoman tehokas tyyppi. Sen tehokkuuden näkee joka viikko talolla käydessä, kun uutta pintaa syntyy jatkuvalla tahdilla. Nyt hienoilla keleillä Jussi on ottanut ilon irti ulkoilmasta, ja pihaan onkin syntynyt huikea 150-neliöinen terassi!

Hannan kanssa taas olemme alkuvuodesta miettineet tiiviisti pintamateriaaleja, värimaailmaa ja eri huoneiden käyttötarkoituksia. Hanna ei hätkähtänyt, vaikka kesken projektin yllätimme hänet vauvauutisilla. Tietysti uutisen mukana tuli myös toive lapsen omasta huoneesta, ja Hannan avustuksella pienen tyttäremme huoneen kattoon syntyykin nyt kaunis pilvikuviointi.

Kesällä pääsemme muuttamaan meidän omaan ja itsemme näköiseen kotiin. Eihän tässä voi tuntea muuta, kuin innostusta.”

Ammattilaisen vahva tuki on avain onnistuneeseen lopputulokseen

Kesäkuussa talo olikin jo lähes valmis, ja Sunabackan perhe odotti innolla uuteen kotiin muuttamista. Tässä kohtaa vaiheessa olivat enää muutamat viimeistelytyöt, kuten pihan istutukset,  ja aitojen tekeminen ja pihan laatoitustyöt. Lyhyessä ajassa tyhjälle tontille kohonnut kaunis ja ylellinen high end -uudiskohde vastasi hyvin tarkasti Joelin ja Sandran toiveita ja odotuksia.

”Tuntuu todella siltä, että kaikki meidän toiveemme toteutuvat tässä talossa. Tuleva kotimme näyttää omalta, ja tuntuu siltä, että se on meidänkin suunnittelemamme.

Työskentely Hannan ja Jussin kanssa on ollut todella helppoa, sillä he ovat saaneet hyvin kiinni meidän ajatusmaailmastamme. Olemme kiitollisia myös siitä, miten he sparrasivat ja haastoivat meitä miettimään erilaisia ratkaisuja käytännön näkökulmasta siten, että lopputoteutus sekä näyttää että tuntuu hyvältä arjessa.

Koemme, että Hanna ja Jussi ovat olleet meille vahva tuki tämän matkan varrella. Kertaakaan rakentamisen aikana ei tullut vastaan tilanteita, joissa olisimme joutuneet tinkimään jostakin tai tyytymään vähempään. Halusimme rakentaa loppuelämän kodin. Mielestäni sellainen rakennetaan vain kerran elämässä.

Rakennusprojektin aikana tulimme tutuiksi Hannan ja Jussin kanssa. Varmasti juuri siksi Hanna osasi niin luontevasti neuvoa ja auttaa meitä sisustussuunnittelussa. Koko projektin ajan on tuntunut siltä, että Hannalla ja Jussilla pysyy punainen lanka vahvasti käsissä, ja talo valmistuu jämäkästi tässä ohjauksessa.”

Energiatehokas älykoti

Sundomin uudiskohde rakennettiin yhteistyössä useiden CREATED BY J.H.:n erinomaisiksi toteamien yhteistyökumppaneiden kanssa. Hanna ja Jussi hoitivat monien käytännön töiden lisäksi verkostonsa kautta taloon laadukkaat pintamateriaalit, ja toteuttivat samoin myös Sunabackojen toiveet älykkäästä, kestävästä sekä ekologisesta talosta.

Talon energiatehokkuus huomioitiin nykyaikaisin rakennusmateriaalein tämän päivän energiavaatimuksia noudattaen. Energiatehokkuutta lisättiin myös aurinkopaneelein. Taloon asennetun KNX-järjestelmän avulla taas voidaan ohjata esimerkiksi valaistusta sekä korkeiden ikkunoiden verhoja.

”Energiatehokas talo on ekologinen, kestävä ja vastuullinen ratkaisu. Uuden talon kohdalla nämä asiat on hyvä huomioida. Tällaiset ratkaisut helpottavat toki käytännön arkea monin tavoin, mutta samaan aikaan niiden toteuttamisesta tulee hyvä fiilis”, Joel pohdiskelee.

Unelmakodissa on tilaa yhteiselle ja omalle ajalle

Sunabackan perhe muutti unelmiensa kotiin odottavin mielin. Muutto tapahtui kesäaikaan, joten perhe pääsi heti nauttimaan ylellisestä terassista ja poreammeesta.

”Pihalla oleilua on odotettu innolla. Muutimme uuteen kotiin kerrostalosta, joten voitte varmasti kuvitella sen vapauden tunteen, kun voi käyskennellä rennosti oman pihan suojassa ja rauhassa. Tyttövauvamme pääsee myös nauttimaan oman pihan ja tilavan kodin etuoikeuksista. Siellä on tilaa ensiaskelille ja taaperoikäisen temmellyksille.

Toimiva koti helpottaa myös vanhempien oman ajan priorisointia. Meillä on nyt esimerkiksi oma pieni kuntosali, joten kiireen keskelläkin salille pääsee vaivattomasti, ja pystymme pitämään huolta itsestämme. Samoilla seuduilla asuvat kaveritkin ovat jo kyselleet, milloin päästään treenaamaan porukalla.

Uudessa kodissamme on myös tilaa ihmisille, mikä on meille tärkeää. Iso terassi mahdollistaa hyvien kelien illanistujaiset, ja sisätilojen olohuone-keittiö-yhdistelmä on suunniteltu juuri sillä ajatuksella, että voimme kutsua vieraita illastamaan, ja paikkoja riittää kaikille.

Lisäksi meillä on erillinen TV-huone, jossa voimme sitten rentoutua työpäivän päätteeksi omalla porukalla.”

CREATED BY J.H. taitaa taloprojektin kokonaisvaltaisen hallinnan

”CREATED BY J.H.:n All Inclusive -talo ja koko rakennusprojekti on ollut meille antoisa kokemus. Hanna ja Jussi ovat teräksinen parivaljakko, joilla on kokonaisuuden hallinta erinomaisesti hanskassa. Lisäksi Hannan ja Jussin kyky keskustella asiakkaan kanssa avoimesti on mainitsemisen arvoinen seikka. He pitivät meidät koko ajan kartalla ja mukana suunnittelussa, ja pienimmätkin yksityiskohdat toteutettiin meitä kuunnellen. Valmistunut koti on yhtenäinen, arjessa toimiva ja viimeistä piirtoa myöten meidän näköisemme.

Mikä parasta, unelmakotimme todellakin valmistui stressivapaasti ja aikataulussa, kuten meille alussa luvattiin.”, Joel kiittelee.

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!