Kastellin talopaketti saapui tontille

*Kaupallinen yhteistyöprojekti. Katso yhteistyökumppanit postauksen alareunasta.

Tällä viikolla ATRIUM BY HANNA K:n tontilla on otettu taas iso harppaus eteenpäin, kun Kastellin talokuorma toimitettiin paikalle. Kuorman purkamiseen meni yhteensä puolitoista tuntia, ja talomme osat ovat nyt siistissä rivissä odottamassa asennusta. Mieheni aloitti talon pystytyksen saman tien, ja osa rungosta komeileekin jo paikoillaan. Tämä vaihe on aina jotenkin mahtavan konkreettinen, kun talo alkaa fyysisesti nousta maatasosta.

Talopaketit ovat nykyään yhä suositumpi vaihtoehto uuden kodin rakentamiseen, enkä ihmettele lainkaan. Talopakettien muunneltavuus, laatu ja helppous houkuttavat etenkin rakentajia, joilla ei itsellä ole talon rakentamiseen vaadittavaa osaamista. Talopakettien suosioon on vaikuttanut varmasti myös se, että talopaketteja voi muokata omaan makuun sopivaksi, eikä taloa ole pakko valita valmiina katalogista, ellei niin halua. Kastellilla talopaketin valintaan ja toimitukseen on kolme vaihtoehtoa.

Kastellin pre-cut-materiaalit tontilla odottamassa pystytystä.

PERUSPAKETTI – VALMIIT MATERIAALIT TONTILLE

Kastellin peruspaketti sopii parhaiten rakentajille, joilta löytyy omasta takaa rakennusosaamista ja -intoa. Se vaatii kolmesta vaihtoehdosta eniten omaa työtä, mutta selkeiden ohjeiden avulla rakentaminen on silti nopeaa, eikä talon rakentaminen tunnu mahdottomalta palapeliltä. Peruspaketti oli meille luonteva valinta, sillä meiltä löytyy perhepiiristä rakennus- ja sisustusalan ammattilaisia.

Peruspaketissa on mahdollista valita, mihin saakka Kastellin rakennustiimi hoitaa talon pystytyksen ja missä vaiheessa otat itse ohjat. Kastellin koulutetut asentajat hoitavat usein rakentamisen vaativimman vaiheen eli pystyttävät talon rungon ja kantavat rakenteet, minkä jälkeen rakennusprojektin vetovastuu siirtyy rakentajalle itselleen.

Peruspaketin materiaalit on mahdollista tilata pre-cut- tai elementtitoimituksena. Pre-cut tarkoittaa sitä, että talon rakentamiseen tarvittava puutavara on leikattu valmiiksi oikeaan mittaan ja muotoon. Materiaalit toimitetaan tontille, minkä jälkeen rakentajat kasaavat niistä talon rungon ja jatkavat siitä rakennusprojektia eteenpäin. Elementtirakentamisessa talon osat rakennetaan viimeisteltyyn muotoon jo tehtaalla, minkä jälkeen valmiit osat yhdistetään tontilla taloksi. Olet ehkä saattanut joskus nähdä rekan kuljettavan talonpuolikasta perässään – nämä ovat taloelementtejä. Elementtitalon rakentaminen on tontilla nopeampaa, mutta koska isäni ja mieheni ovat molemmat kirvesmiehiä, oli pre-cut-toimitus meille luontevampi vaihtoehto.

Talon runko nousee muotoonsa tontilla.

VIITTÄ VAILLE VALMIS – REMONTTIREISKAN UNELMA

Tämä vaihtoehto sopii hyvin remonttihenkiselle rakentajalle, joka tykkää tehdä käsillä, muttei halua lähteä rakentamaan taloa alusta saakka itse. Kastelli toimittaa tarvittavat materiaalit tontille ja hoitaa rakentamisen vaativat vaiheet, kuten perustukset, rungon pystytyksen, talon ulkoseinät, sähkö- ja LVI-työt, eristykset ja kaikki muut rakentamisen vaiheet sisätilojen viimeistelyjä vaille valmiiksi. Kastellin rakennusosuuden valmistuttua voit itse suunnitella mieleisesi sisustuksen levypinnoille ja betonilattialle sekä toteuttaa sen haluamallasi tavalla.

MUUTTOVALMIS – AVAIMET KÄTEEN JA UUTEEN KOTIIN

Muuttovalmis talopaketti on hyvä valinta silloin, kun haluat saada mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti unelmiesi kodin. Tämä talopaketti toimii avaimet käteen -periaatteella eli tehtyäsi taloon liittyvät valinnat voit jättää lopun Kastellin hoidettavaksi.

Kastellin muuttovalmiin kodin Vaasasta ostavat ovat saattaneet törmätä minuun sisustusasioissa, sillä autan muuttovalmiin kodin valinneita sisustukseen liittyvissä päätöksissä. Näin uudesta kodista saadaan yhtenäinen, ajaton ja sisustuksellisesti käytännöllinen. Kiintokalusteet keittiöön ja kodin muihin tiloihin valitaan Puustellin mallistosta. Tässä talopaketissa Kastelli toteuttaa talon perustuksista valmiiksi tekemiesi sisustus- ja rakennusvalintojen mukaan.

Talon viiston katon muoto on jo nähtävillä kadun puolelta.

TALOPAKETTIEN MUUNNELTAVUUS

Toiset ottavat talopaketin suoraan katalogista sellaisenaan, mutta moni haluaa tuunata valmista talopakettia juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Kastellin valmistalojen pohjiin on mahdollista tehdä muutoksia, ja yritykseltä löytyy myös omia arkkitehteja, mikäli haluaa suunnitella yhdessä aivan uniikin kodin. Talon pohjaratkaisujen suunnitteluun kannattaa ehdottomasti panostaa, sillä ne ovat koko uuden kotisi rakentamisen perusta. Mieti nykyisten tarpeiden lisäksi sitä, kuinka kodin tulee muuntautua vuosien varrella elämäntilanteiden muuttuessa.

Me olemme luoneet ATRIUM BY HANNA K:n pohjan yhdessä kirvesmiesmieheni kanssa yhdistelemällä Kastellin eri talomalleja ja valikoimalla ratkaisut juuri meidän perheen tarpeisiin. Kastellin arkkitehti on piirtänyt lopulliset pohjakuvat suunnitelmiemme pohjalta. Olin jo pitkään haaveillut atrium-tyylisestä talosta, joten oli ihanaa, kun sellainen onnistui luoda Kastellin kanssa.

Tahdon vielä lopuksi vinkata kahdesta Kastellin palvelusta, joista on iloa talopakettia harkitseville. Kastelli-rakentajien oma tukku tarjoaa kaikki kodin rakentamiseen tarvittavat materiaalit. Talosi mitat ja muut tärkeät faktat löytyvät valmiina Kastellin järjestelmästä, joka osaa kertoa juuri omaan taloosi sopivat mallit tarvitsemistasi tuotteista. Tilaus toimitetaan suoraan tontillesi, eikä sitä tarvitse erikseen noutaa mistään.

Talomme takapihalta avautuu ihana metsämaisema. Talon runko pilkistää jo lenkkipolulle.

Toinen, erityisesti sisustajahenkisten rakentajien mieleen oleva palvelu on Kastelli Collection, josta voit valita sisustusmateriaalit taloosi. Käytän näitä materiaaleja suunnitellessani sisustuksia yhdessä Kastellin Muuttovalmis-talojen ostajien kanssa. Talopakettien materiaaleista tulee harmillisen usein mieleen tylsät ja halvat materiaalit, jotka eivät kestä elämää, mutta Kastellin valikoimasta löytyy aidosti laadukkaita ja kauniita materiaaleja. Parasta on, että ne miellyttävät myös sisustajan silmää monipuolisuudellaan!

Lähiviikkoina tontilla on nähtävissä joka päivä jotain uutta, kun talon runko alkaa kohota ja pääsemme fiilistelemään ja haaveilemaan, miltä talo näyttää paikoillaan. Milloin veikkaatte, että päästään juhlimaan harjakaisia?

Luitko jo aiemman ATRIUM BY HANNA K. -postaukset, jossa käytiin läpi talon pohjaa ja julkisivun suunnitelmia, LVI-ratkaisuja ja lattiavalintoja?

ATRIUM BY HANNA K -projekti toteutetaan osittain kaupallisena yhteistyönä alan yritysten kanssa. Mukana projektissa ovat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Media

KIRJOITTAJA: Hanna K.
Sisustussuunnittelu projektinjohto

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!

Luodaan yhdessä yrityksesi näköiset toimitilat! Lue lisää >>

Tutustu valmistuneisiin kohteisiimme! Lue lisää >>

Meiltä löytyy vankka projektinjohdon osaaminen! Lue lisää >>