CREATED BY J.H. tarjoaa stressivapaan vaihtoehdon talon rakentamiseen – Wörlundien kodin runko kohoaa jo tontilla

05.11.2021 | CREATED BY J.H. | 0 Kommenttia

CREATED BY J.H:n ensimmäisen kohteen tontilla on ollut viime viikkoina kuhinaa, kun maapohjatyöt on tehty, perustukset valettu ja talon runkoa nostettu paikoilleen. Vahvuutemme uudisrakentamisessa on yhdistelmä rakennusteknistä osaamista, kirvesmiehen taitoa, timanttista projektinjohtoa ja sisustussuunnittelijan innovatiivisia ajatuksia.

Miksi asiakkaamme valitsi juuri meidät vastaamaan uuden kotinsa rakentamisesta? Millaisia ajatuksia toimintatapamme ja konseptimme herättävät? Annetaan ääni parhaillaan rakenteilla olevan uudiskohteemme tilaajalle, Anna Wörlundille.

Uudiskohde 70-luvun arkkitehtuurin hengessä

Wörlundien uudeksi kodiksi rakentuu yksikerroksinen L-mallinen talo, joka on pinta-alaltaan 149m2. Yksikerroksiseen taloon perhe päätyi huomattuaan, että toinen asuinkerros jäi heillä lähes täysin käyttämättä kaksikerroksisessa paritalossa. Valintaan vaikutti myös mieltymys tietyn aikakauden arkkitehtuuriin.

– Olen aina ihannoinut 70-luvun arkkitehtuuria. Talotekniikan riskien vuoksi alkuperäisen 70-luvun kohteen ostaminen ja remontointi ei kuitenkaan houkuttanut meitä. Lisäksi huomasimme, että hinta uuden talon rakentamiselle ja vanhan talon kunnostamiselle olisi ollut miltei sama, kertoo Anna.

Wörlundit olivat miettineet taloprojektia parisen vuotta ennen kuin lopullinen päätös toteutustavasta kirkastui. Tänä aikana he kävivät aktiivisesti katsomassa potentiaalisia kohteita ja kilpailuttivat eri vaihtoehtoja.

– Lopulta olimme tilanteessa, jossa keittiö, kiinteä valaistus ja muut kalliimmat ratkaisut oli päätetty ja haluamamme pohja mietitty valmiiksi. Näiden tietojen kanssa lähdin kilpailuttamaan projektia, ja istuinkin monet pitkät palaverit eri talotoimittajien kanssa. CREATED BY J.H:n Jussi oli mieheni kautta tuttu, joten päätimme pyytää myös heiltä tarjouksen, kertoo Anna.

Keskusteluyhteys ja luottamus vaikuttivat rakennuttajan valintaan

Tapaaminen Hannan ja Jussin kanssa sujui mainiosti, ja sen pohjalta laskettiin Wörlundeille tarjous heidän toivomiensa ratkaisuiden pohjalta.

– Olimme viittä vaille hyväksyneet tarjouksen toiselta toimittajalta, kunnes CREATED BY J.H:n tarjous muutti suunnitelmat. Vaikka heillä oli hieman kalliimpi hinta, ei ero ollut tämän kokoluokan projektissa niin merkittävä, että se olisi ajanut heidän tuomiensa etujen ohi, kertoo Anna.

Tärkeitä ominaisuuksia kumppanissa olivat avoin keskusteluyhteys, räätälöinnin mahdollisuus sekä dialogi rakentajan ja ostajan välillä.

– Tämä on itselleni neljäs uudiskohde, jossa olen mukana. Siksi on tärkeää, että voimme keskustella asioista niiden oikeilla nimillä. Haluan lisäksi tietää avoimesti, mitä mahdollisuuksia meillä on, sillä joskus eri ratkaisut ja materiaalit on leivottu talopaketeissa niin sisälle hintoihin, että todelliset mahdollisuudet jäävät hieman epäselviksi. Meille syntyi heti ensitapaamiselle tunne, että voimme luottaa Hannaan ja Jussiin näissä asioissa, kertoo Anna.

All inclusive -ratkaisu tarjoaa stressivapaan vaihtoehdon talon rakentamiseen

Annasta on mielenkiintoista, kuinka CREATED BY J.H:lla on erilainen konsepti verrattuna muihin rakennuttajiin. Perinteisen avaimet käteen -ratkaisun sijaan Anna luonnehtiikin CREATED BY J.H:n konseptia enemmän All inclusive -talopaketiksi.

– Avaimet käteen -ratkaisuissa jää ostajalle lopulta aika paljon tehtävää, kuten tavaroiden vastaanottoa, sisäänkantoa ja siivousta. Hannan ja Jussin kanssa kaikki asiat hoituvat sujuvasti samasta paikasta aina maapohjatöistä lähtien. Mikäli meidän ostajien vastuulla on jokin asia, kuten vesi- tai sähköliittymän tilaus, siitä kommunikoidaan selkeästi ja ajoissa, kuten muutenkin projektin kulusta ja aikatauluista, pohtii Anna.

Wörlundit ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön, sillä luottamus, rehellinen yhteistyö ja välitön suhde rakentajaan ovat säilyneet positiivisen ensivaikutelman mukaisina. Anna suosittelee CREATED BY J.H:n palveluita etenkin sellaisille henkilöille, joiden arki on kiireistä töiden, harrastusten ja muun elämän pyörteissä.

– CREATED BY J.H. on huoleton ja stressivapaa vaihtoehto talon rakentamiseen etenkin silloin, jos ei itse ehdi, osaa tai uskalla lähteä viemään omaa rakennusprojektia eteenpäin. Hanna ja Jussi pitävät huolen siitä, että talo rakentuu tontilla laadukkaasti samalla, kun itse voimme keskittyä omaan elämäämme, kehuu Anna.

Sisustussuunnittelijan ja kirvesmiehen liitto

CREATED BY J.H:n tarina otti ensiaskeleensa jo viisitoista vuotta sitten, kun sisustussuunnittelijan työstä unelmoiva kirvesmiehen tytär kohtasi tulevan puolisonsa, joka oli myös tuleva kirvesmies. Ensimmäisen yhteisen rakennusprojektin pari teki vain 19-vuotiaina, kun he toteuttivat rivitaloasuntoon täysremontin. Tätä ovat seuranneet useat uudiskohteiden rakennusprojektit omaan ja lähipiirin käyttöön.

Viidentoista vuoden aikana rakentamisesta on muodostunut parille elämäntapa, joka muuntui vuonna 2020 viralliseksi yhteiseksi työksi. Työnjako menee tällä avioparilla mainiosti: Hanna suunnittelee ja Jussi toteuttaa. Näin CREATED BY J.H. antaa molemmille mahdollisuuden toteuttaa omia vahvuuksiaan. Olemme keskittyneet uudisrakennusprojekteihin, joissa kohteelta halutaan aavistus jotain perusvaihtoehtoja enemmän – lopputuloksena ainutlaatuisia uudiskoteja, joissa on ripaus sitä jotain. Onko sinulla haaveena rakentaa uusi koti? Ota yhteyttä, niin katsotaan, kuinka voimme olla avuksi!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!