NÄIN TAVOITAT MEIDÄT:

+358 50 533 9851
hanna@designbyhannak.fi
Vaasanpuistikko 24 A 2, 65100 Vaasa
Y-TUNNUS: 2927318-4
Laskutus:

DESIGN BY HANNA K. OY
Verkkolasku: 003729273184
Operaattoritunnus: 003721291126
Operaattori: Maventa

DESIGN BY HANNA K. & CO. - SUUNNITTELIJAT

HANNA YLI-YRJÄNÄINEN

yrittäjä / omistaja
Lue Hannan tarina

Isäni oli kirvesmies, ja opin jo lapsena ymmärtämään rakentamisen perusasiat. Minä olin kuitenkin se, joka tykkäsi kaikista ”hienoista asioista”: kauniista vaatteista, tapeteista, väreistä. Jo nuorena kirjasin haaveammatikseni sisustamisen. Minusta ei tullut kuitenkaan kirvesnaista, vaan toimivien ja harmonisten tilojen suunnittelija ja yrittäjä.

Vahvuuksiani ovat erinomaisen esteettisen ja visuaalisen silmän lisäksi projektinhallinta sekä ymmärrys rakennusalasta. Pystyn pitämään monta lankaa kerralla käsissä sekä viestimään ymmärrettävästi projektin eri osapuolten välillä. Hyvät verkostot mahdollistavat puolestaan sen, että löydämme aina asiakkaan tarpeisiin sopivat ratkaisut ja vaihtoehdot suunniteltaviin tiloihin.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa sekä nautin metsälenkeistä koira seuranani. Yrittäjänä työ ja vapaa-aika limittyvät välillä toisiinsa, sillä mieheni on isäni tapaan kirvesmies, ja keksimmekin ajoittain yhteisiä projekteja rakentamisen parissa.

MERI RAPO

sisustussuunnittelija / projektinjohtaja
Lue Merin tarina

Löysin oman paloni sisustamista kohtaan nuorena, kun ymmärsin, kuinka paljon kodin viihtyvyys merkitsee minulle. Huomasin, että minulla on kyky nähdä tiloissa niiden mahdollisuudet. Koulutukseltani olen sisustusrakentamisen artesaani sekä kulttuurituottaja, visuaalinen tuottaja. Olen työskennellyt reilut 10 vuotta pintamateriaalien, myynnin ja suunnittelun parissa.

Minua inspiroi työssäni se, kun näen tilan aloitusvaiheessa ja pääsen ideoimaan sekä hahmottamaan sen muutospotentiaalia. Suunnittelussa on myös innostavaa päästä miettimään, kuinka tilaa voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja samalla parantaa hyvinvointia koti- ja työympäristössä mm. materiaali-, akustiikka- ja valaistusvalinnoilla. Vahvuuteni tässä työssä on erityisesti kokonaisuuksien hahmottaminen: löydän nopeasti punaisen langan kuhunkin suunnittelun alla olevaan osa-alueeseen. Tämän jälkeen on helppo lähteä viilaamaan yksityiskohtia kuntoon. Minulla on taustani vuoksi myös vahva tietotaito erilaisiin pintamateriaaleihin liittyen.

Visuaalisuus on iso osa koko elämääni, ja usein ideoita putkahtaa mieleen myös vapaa-ajalla. Rentoudun usein lenkkeilemällä metsässä, jossa mukanani kulkee monesti kamera. Luonto onkin yksi suurimmista inspiraation lähteistäni!

ANNINA AHLSVED

sisustussuunnittelija / projektinjohtaja
Lue Anninan tarina

Olen nuoresta saakka ollut kiinnostunut sisustamisesta: suunnittelin oman huoneeni sisustuksen aina tarkkaan, minkä lisäksi rakensin ja sisustin mielelläni tietokonepelien maailmassa. Minulla on luontainen taito ja innostus visioida uutta, kun astun muutosta kaipaavaan tilaan. Muutama vuosi sitten aloin pohtia, kuinka voisin tehdä intohimosta itselleni ammatin. Lopulta rohkaistuin opiskelemaan alaa, ja valmistun kesäkuussa 2021 sisustussuunnittelijaksi.

Inspiroidun muutosmatkasta, jonka saa nähdä hyvin konkreettisesti tilan ideoinnista tarkempien suunnitelmien tekoon ja lopulta käytännön toteutukseen. Minusta on mielenkiintoista yhdistää vanhaa ja uutta. Rohkeus käyttää erilaisia materiaaleja ja matkustaminen antavat myös paljon uusia ideoita työhön.

Olen luonteeltani tarkka ja visuaalinen. Vahvuuteni on käytännönläheinen ote: tilan tulee olla esteettinen, mutta silti mahdollisimman helppokäyttöinen ja toimiva. Vapaa-ajalla vietän mielelläni aikaa kavereiden ja perheen kanssa, leivon ja laitan ruokaa sekä hoidan oman talomme rakennusprojektia eteenpäin.

MARIANNE MYÖTÄNEN

sisustussuunnittelija / projektinjohtaja
Lue Mariannen tarina

Minua ovat pienestä pitäen kiehtoneet kauniit asiat ja sisustaminen. Vaikka oman kodin laittaminen on minulle tärkeää, en koskaan ollut ajatellut, että voisin tehdä sisustamiseen liittyviä asioita myös työkseni.

Viimeiset viisitoista vuotta olen työskennellyt kaupan alalla, kunnes reilu vuosi sitten aloitin visualistin opinnot. Silloin syttyi tunne, että tämä on se minun juttuni. Parhaillaan opiskelen sisustussuunnittelijan tutkintoa ja toimin opintojen ohessa assistenttina DESIGN BY HANNA K. & CO:ssa.

Oman luovan ja visuaalisen puolen käyttäminen luo vapauden tunteen. Minua inspiroi erityisesti uuden luominen ja oman kädenjäljen näkeminen. Lisäksi on hienoa, kuinka prosessissa saa olla mukana alusta loppuun – suunnitelmasta toimivaksi tilaksi.

Vahvuuksiani suunnittelijan työssä ovat vahva visuaalinen silmä sekä kyky hahmottaa nopeasti kokonaisuuksia. Olen toimeen tarttuva ja tehokas tyyppi, joka oppii nopeasti käytännön tekemisen kautta. Vapaa-ajalla minut löytää perheen parissa, koiran kanssa metsästä tai treenaamassa salilla ja sulkapallokentällä.

DANIEL MATVEJENKO

sisustusarkkitehti
Lue Danielin tarina

Olen ollut lapsuudesta saakka luova ja kiinnostunut muotoilusta. Pienenä rakensin taloja VHS-kaseteista, jotka vaihtuivat vanhempana legoihin ja tietokonepeleihin. Kyseessä oli pitkään vain harrastus, kunnes aloin pohtia, voisinko kääntää intohimon suunnittelua ja muotoilua kohtaan myös työkseni. Valmistuin vuonna 2021 Lahden muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi ja kalustesuunnittelijaksi.

Minua inspiroivat tässä työssä erityisesti ihmiset, värit ja muodot. Inspiraatio kumpuaa sisältäni, ja etsin harvoin inspiraatiota esimerkiksi netistä. Kirjaan aina ylös hullutkin mieleen ilmestyneet ideat, sillä koskaan ei voi tietää, milloin niille tulee käyttöä.  Vahvuuteni on erinomainen 3D-hahmotuskyky. Pystyn heti hahmottamaan kohteen päässäni, ja osaan kopioida nopeasti silmillä nähdyn tilan mallinnukseen.

On vaikea vetää rajaa työn ja vapaa-ajan välille, sillä rakastan tätä alaa! Luovuus antaa minulle vapauden tunteen, ja uppoudun työhön mielelläni. Harrastan taidetta ja arkkitehtuuria, jotka omalta osaltaan tukevat myös työtäni.