NÄIN TAVOITAT MEIDÄT:

+358 50 533 9851
hanna@designbyhannak.fi
Raastuvankatu 20, 65100 Vaasa
Y-TUNNUS: 2927318-4
Laskutus:

DESIGN BY HANNA K. OY
Verkkolasku: 003729273184
Operaattoritunnus: 003721291126
Operaattori: Maventa

DESIGN BY HANNA K. & CO. - SUUNNITTELIJAT

HANNA YLI-YRJÄNÄINEN

yrittäjä / omistaja

Isäni oli kirvesmies, ja opin jo lapsena ymmärtämään rakentamisen perusasiat. Minä olin kuitenkin se, joka tykkäsi kaikista ”hienoista asioista”: kauniista vaatteista, tapeteista, väreistä. Jo nuorena kirjasin haaveammatikseni sisustamisen. Minusta ei tullut kuitenkaan kirvesnaista, vaan toimivien ja harmonisten tilojen suunnittelija ja yrittäjä.

Vahvuuksiani ovat erinomaisen esteettisen ja visuaalisen silmän lisäksi projektinhallinta sekä ymmärrys rakennusalasta. Pystyn pitämään monta lankaa kerralla käsissä sekä viestimään ymmärrettävästi projektin eri osapuolten välillä. Hyvät verkostot mahdollistavat puolestaan sen, että löydämme aina asiakkaan tarpeisiin sopivat ratkaisut ja vaihtoehdot suunniteltaviin tiloihin.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa sekä nautin metsälenkeistä koira seuranani. Yrittäjänä työ ja vapaa-aika limittyvät välillä toisiinsa, sillä mieheni on isäni tapaan kirvesmies, ja keksimmekin ajoittain yhteisiä projekteja rakentamisen parissa.

DANIEL MATVEJENKO

sisustusarkkitehtiopiskelija

Olen ollut lapsuudesta saakka luova ja kiinnostunut muotoilusta. Pienenä rakensin taloja VHS-kaseteista, jotka vaihtuivat vanhempana legoihin ja tietokonepeleihin. Kyseessä oli pitkään vain harrastus, kunnes aloin pohtia, voisinko kääntää intohimon suunnittelua ja muotoilua kohtaan myös työkseni.  Nyt opiskelen Lahden muotoiluinstituutissa sisustusarkkitehtuuria. Valmistun vuonna 2021 sisustusarkkitehdiksi ja kalustesuunnittelijaksi.

Minua inspiroivat tässä työssä erityisesti ihmiset, värit ja muodot. Inspiraatio kumpuaa sisältäni, ja etsin harvoin inspiraatiota esimerkiksi netistä. Kirjaan aina ylös hullutkin mieleen ilmestyneet ideat, sillä koskaan ei voi tietää, milloin niille tulee käyttöä.  Vahvuuteni on erinomainen 3D-hahmotuskyky. Pystyn heti hahmottamaan kohteen päässäni, ja osaan kopioida nopeasti silmillä nähdyn tilan mallinnukseen.

On vaikea vetää rajaa työn ja vapaa-ajan välille, sillä rakastan tätä alaa! Luovuus antaa minulle vapauden tunteen, ja uppoudun työhön mielelläni. Harrastan taidetta ja arkkitehtuuria, jotka omalta osaltaan tukevat myös työtäni.

MERI RAPO

sisustussuunnittelija / projektinjohtaja

Löysin oman paloni sisustamista kohtaan nuorena, kun ymmärsin, kuinka paljon kodin viihtyvyys merkitsee minulle. Huomasin, että minulla on kyky nähdä tiloissa niiden mahdollisuudet. Koulutukseltani olen sisustusrakentamisen artesaani sekä kulttuurituottaja, visuaalinen tuottaja. Olen työskennellyt reilut 10 vuotta pintamateriaalien, myynnin ja suunnittelun parissa.

Minua inspiroi työssäni se, kun näen tilan aloitusvaiheessa ja pääsen ideoimaan sekä hahmottamaan sen muutospotentiaalia. Suunnittelussa on myös innostavaa päästä miettimään, kuinka tilaa voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja samalla parantaa hyvinvointia koti- ja työympäristössä mm. materiaali-, akustiikka- ja valaistusvalinnoilla. Vahvuuteni tässä työssä on erityisesti kokonaisuuksien hahmottaminen: löydän nopeasti punaisen langan kuhunkin suunnittelun alla olevaan osa-alueeseen. Tämän jälkeen on helppo lähteä viilaamaan yksityiskohtia kuntoon. Minulla on taustani vuoksi myös vahva tietotaito erilaisiin pintamateriaaleihin liittyen.

Visuaalisuus on iso osa koko elämääni, ja usein ideoita putkahtaa mieleen myös vapaa-ajalla. Rentoudun usein lenkkeilemällä metsässä, jossa mukanani kulkee monesti kamera. Luonto onkin yksi suurimmista inspiraation lähteistäni!