Entistäkin selkeämmät suunnittelupalvelut

02.10.2020 | TOIMITILAT, YRITYKSET | 0 Kommenttia

Tänä vuonna olen panostanut erityisen paljon DESIGN BY HANNA K. & CO:n kehitystyöhön. Tähän liittyi vahvasti myös projekti, jossa paketoimme yritysten toimitilojen suunnittelupalvelut kolmeen selkeään vaihtoehtoon. Tuotteistettujen pakettien idea on auttaa asiakkaita hahmottamaan paremmin, millaisia suunnittelumahdollisuuksia meillä on DESIGN BY HANNA K. & CO:ssa tarjolla sekä minkälaisessa hintaluokassa ne liikkuvat.

Pakettien sisällöt on suunniteltu vastaamaan yleisimpiä yritysten toimitilauudistusten tarpeita. Olemme suunnitelleet paketit niin, että muutosten määrä ja projektin laajuus kasvaa asteittain. Näin toimitilauudistuksen voi aloittaa pienelläkin panostuksella ja laajentaa sitten pala palalta fiksusti suurempaan kokonaisuuteen. Usein uudistus lähteekin jostakin pienemmästä osasta toimitilaa, mutta laajenee sitten suuremmaksi, kun suunnittelijan mukanaolon hyödyt huomataan.

Lue myös: https://designbyhannak.fi/miksi-ottaa-toimitilauudistukseen-mukaan-suunnittelija/

Kolme suunnittelukokonaisuutta yrityksille

Yksi tavoitteemme palveluiden tuotteistamisessa oli tehdä työstämme asiakkaille selkeämpää. Sisustus- ja toimitilasuunnittelu on melko abstrakti käsite, ellei asia ole entuudestaan tuttu. Mielikuva saattaa olla, että tulemme suunnittelijoina tilaan asettelemaan tauluja, kukkia tai verhoja, vaikka toimitilojen suunnittelutyö on huomattavasti laajempi ammattialue. Me pidämme huolen, että suunnitelmissa on huomioitu tyylin ja brändi-ilmeen lisäksi mm. akustiikka, ergonomia, valaistus sekä tietotekniikan tarpeet.

Palvelupakettien avulla tahdomme tuoda palveluihimme asiakkaiden kannalta lisää konkretiaa. Nyt paketeista välittyy selkeästi, millaisia asioita kussakin kokonaisuudessa työstetään. Alla näet lyhyet esittelyt palveluista – tarkemmin käymme pakettien sisällöt läpi, kun tiedämme tilan, jota yritys tahtoo lähteä työstämään. Näin voimme kertoa konkreettisesti, mitä paketti sisältää juuri kyseisen tilan kannalta.

VIIHTYISÄ JA BRÄNDIN NÄKÖINEN TOIMISTO alk. 1 690€ (alv. 0%)

Löydetään tilojen sisustukseen punainen lanka, jolla tilat saadaan brändin näköiseksi ja viihtyisäksi. Uudistukset painottuvat yksinkertaisella tavalla toteutettaviin muutoksiin, kuten pintojen maalaamiseen, vanhojen ja uusien kalusteiden yhdistämiseen sekä sisustuksen punaista lankaa tukeviin sisustuselementteihin. Tällä palvelulla saat yksinkertaisilla muutoksilla toimistosta viihtyisän ja yrityksen näköisen. Voit valita, haluatko tehdä muutokset itse, vai tilaatko meidät toteuttamaan muutokset.

HARMONINEN JA TEHOKAS TYÖTILA alk. 4 590€ (alv 0%)

Panostetaan työpisteiden ja työtilan kokonaistoimivuuteen ja viihtyvyyteen. Uudistuksessa keskitytään koko työtilan tai toimiston toimivuuden parantamiseen mm. äänimaailman, valaistuksen ja työpisteiden sijoittelun suunnittelulla. Lisäksi suunnittelussa kiinnitetään huomiota viihtyvyyteen tekemällä yrityksen ilmettä tukevia väri- ja tekstiilivalintoja. Tämä palvelu sopii yritykselle, joka haluaa parantaa työntekijöiden keskittymismahdollisuuksia ja luoda samalla tilaan yrityksen näköisen, yhtenäisen ilmeen. Myös tämä palvelu voidaan toteuttaa siten, että teemme vain suunnittelun ja yritys hoitaa toteutuksen itse tai voimme hoitaa projektin valmiiksi avaimet käteen.

TILAKONSEPTI – TÄYSIN UUDISTETUT TILAT (hinta projektin laajuuden mukaan)

Kokonaismuutoksessa lähdetään liikkeelle puhtaalta pöydältä ja suunnitellaan tiloihin uusi konsepti. Tällöin yrityksellä on joko uusi tai vanha tila, josta halutaan rakentaa täysin yrityksen toiveiden mukaiset toimitilat. Suunnitelma sisältää tilasuunnittelun, jossa otetaan kantaa toimintojen sijoitteluun ja siirtämiseen, seinärakenteiden siirtoon, pintamateriaalisuunnitteluun lattiasta kattoon, kokonaisvaltaiseen irtokaluste- ja tekstiilisuunnitteluun sekä akustiikka- ja valaistusuunnitteluun. Suunnitelmiin tehdään myös piensisustus ja yksityiskohtasuunnittelu. Suunnittelu sopii yritykselle, joka haluaa panostaa vahvasti omaan yritysilmeeseen, työtilojen tehokkuuteen ja viihtyvyyteen.

Teemme myös yksittäisten tilojen suunnittelua

Joskus yrityksellä on tarve ehostaa tai kunnostaa vain yksittäistä tilaa toimistolla. Tällaisia ovat usein neuvottelutilat, sisäänkäynnit, taukohuoneet keittiöineen sekä edustustilat. Monessa yrityksessä toimitiloja sisustetaan pala kerrallaan: ostetaan uusia kalusteita sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Tästä syntyy ajan myötä usein sekava kokonaisuus. Tilojen väri-, akustiikka tai valaistussuunnittelu unohtuvat, kun muut työt painavat päälle. Sisustaminen ei monesti ole oikein kenenkään vastuulla eikä suunnitteluun ole aikaa, innostusta tai osaamista.

Etenkin silloin, kun kyseessä on edustamiseen käytetty tila, on tärkeää, että se on yrityksen ilmeen näköinen ja laadukkaasti sisustettu. Henkilökunnan tiloissa korostuu viihtyisyys ja toiminnallisuus, sillä hyvin tehty toimiston tilasuunnittelu parantaa työssä viihtymistä ja työtehokkuutta. Esimerkiksi neuvotteluhuoneen suunnittelussa keskitytään neljään pääasiaan: yhteyksiin, akustiikkaan, valaistukseen ja viihtyisään, yrityksen näköiseen ilmeeseen. Suunnittelussa varmistetaan, että sähkö-, netti- ja av-liitännät toimivat ja mikrofonit ja äänentoisto pelaavat. Tarvittaessa näihin tehdään muutossuunnitelma. Akustiikka ja valaistuvat vaikuttavat merkittävästi siihen, miten miellyttäväksi ja helpoksi työn tekeminen koetaan. Pinnistely näkemisen ja kuulemisen suhteen aiheuttavat ärtymystä. Siksi akustiikan ja valaistuksen tarkistus ja suunnittelu ovat tärkeä osa neuvotteluhuoneen suunnittelua. Viihtyvyyteen vaikutetaan myös suunnittelemalla väritys ja yksityiskohdat tukemaan yrityksen brändiä.

Mitä olet mieltä uusista palvelupaketeista yrityksille? Nyt kannattaa muuten hyödyntää tilaisuus, jos olet miettinyt yrityksen toimitilojen uudistusta. Tarjoamme nimittäin lokakuun ajan maksuttoman konsultointikäynnin yritysten toimitiloihin!

Varaa maksuton konsultointikäynti: hanna@designbyhannak.fi / 050 533 9851

Lue tarkemmin palveluista yrityksille: https://designbyhannak.fi/yrityksille/

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!