Arjen käytännöllisyyttä kaihtimilla ja tunnelmaa tekstiileillä

19.01.2020 | ATRIUM BY HANNA K. | 0 Kommenttia

*Kaupallinen yhteistyöprojekti. Katso yhteistyökumppanit postauksen alareunasta.

ATRIUM BY HANNA K. on täynnä isoja ikkunapintoja, minkä vuoksi halusimme varmistua, että kodin sisätilat saadaan suojattua mahdollisimman tehokkaasti auringolta ja sen tuomalta lämmöltä. Tämä säästää arjen kuluissa, kun talon viilentämiseen ei tarvitse käyttää niin paljon sähköä. Aurinkosuojaus auttaa myös vähentämään ikkunoiden läpi tulevan auringon häiritsevää häikäisyä.

Aurinkosuojaa kaihtimien avulla

Meillä ei itsellä ollut juurikaan tietoa sisätilojen aurinkosuojauksesta, joten käännyimme tässäkin alan ammattilaisen puoleen. Vaasan Suojaverho Oy on vaasalainen aurinkosuojausalan yritys, jonka henkilökunnalla on yli 40 vuoden kokemus alasta. Tuotevalikoima on hyvin laaja aina markiiseista rullaverhoihin ja säleverhoista liikuntasalien jakoseiniin. Suosittelen kysymään tarkemmin valikoimasta, sillä heiltä löytyy verhot ja kaihtimet todella moneen tarkoitukseen.

Saimme hyvin kattavan ja asiantuntevan kuvan siitä, millaisia mahdollisuuksia markkinoilta löytyy auringolta suojaaviin kaihtimiin. Usein kaihtimissa käytetään alumiinitaustaisia kankaita, sillä se on paras kangaslaatu auringonsäteilyn kääntämiseen takaisin ulospäin. Meidän taloomme valituissa ikkunoissa on kuitenkin sen verran kehittynyt lämpösuojaus, ettei ero alumiinitaustaisen ja tavallisen screen-kankaan välillä ole suuri. Tämä osoittautui selkeäksi rahansäästöksi, sillä alumiinitaustainen kaihdinkokonaisuus olisi tullut meille huomattavasti kalliimmaksi. Valintaan vaikutti myös kaihdinten väri, sillä valkoinen väri ei ime itseensä yhtä paljon lämpöä tummaan verrattuna, jolloin alumiinitaustan tarve vähenee.

Meidän tarpeisiin sopivat kaihtimiet löytyivät Artic Kaihdin Oy:n valikoimasta. Kankaaksi valikoitui Artic Focus, jonka tiheysluokitus on 3%. Kankaasta näkee hyvin läpi, vaikka kaihdin olisi alhaalla, peittäen ikkunan kokonaan. Tämä oli meille tärkeää, sillä emme tahdo viettää koko kesää suljettujen verhojen takana, vaan nimenomaan estää auringon tuottaman lämmön siirtymisen sisätiloihin. Focus-kangas on PVC-pinnoitettu, mikä tekee sen puhtaanapidosta helppoa, sillä kangas ei ime itseensä likaa. Tällaisia kaihtimia suositaan sisätilojen lisäksi myös lasitetuilla parvekkeilla, joiden lämpenemistä halutaan rajoittaa kesäkuukausina.

Uuteen kotiimme tulee Schneider Electricin KNX-älyjärjestelmä, kuten jo aiemmin kerroin. Halusimme yhdistää myös kaihtimet mukaan tähän järjestelmään, jotta pystymme ohjaamaan niitä helposti samasta paikasta, kuin muitakin kodin isompia sähkölaitteita. Tämä piti huomioida jo rakennusvaiheen alkupuolella sähkösuunnittelussa. Toiveeni oli, että saisimme myös kaihdinten osalta sähköjohtoja mahdollisimman hyvin piiloon katseilta, missä onnistuttiin erinomaisesti.

DBHK Kaihtimet1
ATRIUM BY HANNA K:ssa on valkoiset KNX-älyjärjestelmään kytketyt kaihtimet.

Tekstiileillä tunnelmaa ja muunneltavuutta

Tekstiilit ovat yksi tunnelmaa luova sisustustekijä missä tahansa tilassa. Värit, pintamateriaali, muodot ja muut tekstiilien elementit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia sisustajalle! Tekstiileillä saa hetkessä muutettua tilan ilmettä, mikä on kiva silloin, kun tilaan on muuten valittu neutraaleja sävyjä. Materiaalin valinta vaikuttaa myös kestävyyteen, mikä on etenkin lapsiperheessä olennaisessa roolissa arjen keskellä.

Teen työssäni paljon yhteistyötä paikallisen ompelimo-verhoomo Willa Wasan kanssa. Verhoomon yrittäjä Tea on ollut alalla isänsä jalanjäljissä jo 3-vuotiaasta saakka, ja voinkin luvata, että tämä nainen löytää sopivat ratkaisut minkä tahansa tilan tekstiileihin. Willa Wasassa tehdään ompelimo- ja verhoomotöitä aina kalusteveroilusta koristetyynyihin ja verhoista veneisiin.

DBHK Kodin tekstiilit Willa Wasa2

Meidän uuteen kotiimme tulee Willa Wasalta verhoja, koristetyynyjä, lattiatyynyjä ja laudeliinaa. On mukava jutella ammattilaisen kanssa erilaisista vaihtoehdoista ja miettiä, mitkä sopisivat yhteen työn alla olevan kohteen tyyliin ja tarpeisiin. Materiaalivalinnat vaikuttavat nimittäin silmänilon lisäksi esimerkiksi puhtaanapitoon, käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Tämä on tärkeää sekä koti- että yrityskohteissa.

En voi kuin suositella näitä kahta verho- ja kaihdinalan ammattilaista! Verhojen ja kaihdinten valinnassa vaikuttaa niin moni muukin tekijä, kuin pelkkä väri, kuosi tai visuaalinen ilme. Nykyajan kankaissa ja materiaaleissa on nimittäin paljon teknisiä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat arkea helpottavia ratkaisuja. Ammattilainen osaa sopivan materiaalin lisäksi auttaa valitsemaan kustannustehokkaimman ratkaisun.

ATRIUM BY HANNA K. avaa ovensa sunnuntaina 26.1. klo 12-17, kun vietämme näyttöpäivää. Tule katsomaan, miltä lopputulos näyttää ja kuinka älyjärjestelmään kytketyt kaihtimet toimivat käytännössä!

Luitko jo aiemman ATRIUM BY HANNA K. -postaukset, jossa käytiin läpi:

ATRIUM yhteistyokumppanit UUSI 1.11.2019 V2

ATRIUM BY HANNA K -projekti toteutetaan osittain kaupallisena yhteistyönä alan yritysten kanssa. Mukana projektissa ovat:

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!