Puolitoista kerrosta ja 143 m²

03.04.2016 | Kotini, Pohjakuvat, Rakentaminen | 0 Kommenttia

Tämä viikonloppu ei mennyt aivan suunnitellusti. Oli tarkoitus piipahtaa Seinäjoelle Pytinkimessuilla, jotka siis keskittyvät sisustamiseen ja rakentamiseen. Ilmaiset liputkin olin saanut. Sen sijaan täällä sairasteltiin, mutta tällaista se elämä on. Tarkoitus oli myös kertoa täällä blogissa, miltä messuilla näytti. Sen sijaan jaankin teille meidän kodin pohjakuvat.

Asumme tällä hetkellä puolitoistakerroksisessa omakotitalossa (143) Suomen länsirannikolla Vaasassa. Tonttimme on haastava, koska se on pitkä ja kapea ja vain 521 , lisäksi talot ovat hyvin lähellä toisiaan. Nämä reunaehdot asettivat tiettyjä haasteita rakentamiselle. Onneksi meillä oli hyvä tuttu rakennusinsinööri Leif Åstrand (Leriplan), joka sai suunniteltua tontille järkevän kokonaisuuden. Minulla oli piirtäjälle tiettyjä toiveita, jotka listaan alle:

– keittiö ja olohuone yhtenäiseksi tilaksi siten, että niistä on näköyhteys
– keittiöön saareke
– olohuoneessa ylös asti korkea katto ja isot ikkunat
– kodinhoitohuone ja sauna alakertaan ja molemmista kulku ulos
– yläkertaan wc ja parveke
– talon ulkopuolen väritys joko valkoinen tai beige
– ikkunoihin ristikot
– pääsisäänkäynnin oven ympärille ikkunat
– kahden auton katos, johon varasto

Mielestäni toiveet eivät olleet mitenkään suureellisia ja ehkä sitä osaakin melko realistisesti ajatella, kun on ollut useammassa rakennusprojektissa mukana. Se nyt vaan on niin, että tontti asettaa tietyt rajat sille, mitä voidaan rakentaa. Vaasan kaupungin rakennusvirasto on myös todella tarkka lupa- ja kaava-asioissa.

Puolitoista kerrosta ja 143 m²

Alakerran pohjakuva meidän kodista.

Toivottavasti pohjakuvista saa selvää, niitä oli haastava saada kuvakaappauksella tarpeeksi isoiksi. Kerron hiukan sanallisesti pohjakuvista, jos se auttaisi hahmottamaan paremmin. Aloitan alakerran pohjakuvasta.

Talon pääsisäänkäynti on keskellä eli kodinhoitohuone jää vasemmalle ja keittiö oikealle puolelle. Keittiömme on lähes 20 m² eli melko iso. Pidän  tärkeänä sitä, että kodinhoitohuone on lähellä keittiötä, koska näissä kahdessa tilassa niitä arjen askareita yleensä tehdään, toisin sanoen laitetaan ruokaa ja pestään pyykkiä. Keittiöstä on suora yhteys olohuoneeseen. Minusta on kiva, että voin seurustella olohuoneessa olevien vieraiden kanssa keittiössä häärätessäni. Katto on olohuoneessa ylös asti korkea ja isot ikkunat ovat kohti suojaisaa metsikköä. Olohuoneesta pääsee myös terassille.  Olohuoneen yhteydessä, mutta kuitenkin selvästi erillään, on työtila portaiden vieressä. Portaiden alle taas on tehty varastotilaa, jonne pääsee työtilassa olevan ”luukun” kautta. Portaiden vieressä on iso vessa, jossa on kaksi käsienpesuallasta. Se oli mielestäni kiva idea suunnittelijalta. Vessa on myös mielestäni hyvä olla lähellä eteistä, ettei tarvitse kovin pitkästi kävellä hädän yllättäessä. Oman L-muotoisen siipensä muodostavat sauna, pesuhuone ja pukuhuone.

b9c58-yl25c325a4kerta

Yläkerran pohjakuva meidän kodista.

Yläkerrassa ovat kaikki meidän makuuhuoneet, joita on kolme sekä lisäksi vessa ja suihku. Käytävältä, jonka kautta pääsee huoneisiin, on näkymät alakertaan. Yhdessä makuuhuoneista on parveke sekä vaatehuone.

Tulipas melko asiapitoinen postaus, toivottavasti jaksoit lukea. Seuraavassa postauksessa esittelen talon julkisivut.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!