Tiimi

DESIGN BY HANNA K. & CO. – Suunnittelijat

Hanna Yli-Yrjänäinen

Yrittäjä / omistaja

Hanna 2

Isäni oli kirvesmies, ja opin jo lapsena ymmärtämään rakentamisen perusasiat. Minä olin kuitenkin se, joka tykkäsi kaikista ”hienoista asioista”: kauniista vaatteista, tapeteista, väreistä. Jo nuorena kirjasin haaveammatikseni sisustamisen. Minusta ei tullut kuitenkaan kirvesnaista, vaan toimivien ja harmonisten tilojen suunnittelija ja yrittäjä.

Vahvuuksiani ovat erinomaisen esteettisen ja visuaalisen silmän lisäksi projektinhallinta sekä ymmärrys rakennusalasta. Pystyn pitämään monta lankaa kerralla käsissä sekä viestimään ymmärrettävästi projektin eri osapuolten välillä. Hyvät verkostot mahdollistavat puolestaan sen, että löydämme aina asiakkaan tarpeisiin sopivat ratkaisut ja vaihtoehdot suunniteltaviin tiloihin.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa sekä nautin metsälenkeistä koira seuranani. Yrittäjänä työ ja vapaa-aika limittyvät välillä toisiinsa, sillä mieheni on isäni tapaan kirvesmies, ja keksimmekin ajoittain yhteisiä projekteja rakentamisen parissa.

Meri Rapo

Sisustussuunnittelija / projektinjohtaja

Meri 029571

Löysin oman paloni sisustamista kohtaan nuorena, kun ymmärsin, kuinka paljon kodin viihtyvyys merkitsee minulle. Huomasin, että minulla on kyky nähdä tiloissa niiden mahdollisuudet. Koulutukseltani olen sisustusrakentamisen artesaani sekä kulttuurituottaja, visuaalinen tuottaja. Olen työskennellyt reilut 10 vuotta pintamateriaalien, myynnin ja suunnittelun parissa.

Minua inspiroi työssäni se, kun näen tilan aloitusvaiheessa ja pääsen ideoimaan sekä hahmottamaan sen muutospotentiaalia. Suunnittelussa on myös innostavaa päästä miettimään, kuinka tilaa voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja samalla parantaa hyvinvointia koti- ja työympäristössä mm. materiaali-, akustiikka- ja valaistusvalinnoilla. Vahvuuteni tässä työssä on erityisesti kokonaisuuksien hahmottaminen: löydän nopeasti punaisen langan kuhunkin suunnittelun alla olevaan osa-alueeseen. Tämän jälkeen on helppo lähteä viilaamaan yksityiskohtia kuntoon. Minulla on taustani vuoksi myös vahva tietotaito erilaisiin pintamateriaaleihin liittyen.

Visuaalisuus on iso osa koko elämääni, ja usein ideoita putkahtaa mieleen myös vapaa-ajalla. Rentoudun usein lenkkeilemällä metsässä, jossa mukanani kulkee monesti kamera. Luonto onkin yksi suurimmista inspiraation lähteistäni!

Marianne Vainio

Sisustussuunnittelija / projektinjohtaja

(äitiyslomalla)

Maikku kopio1

Minua ovat pienestä pitäen kiehtoneet kauniit asiat ja sisustaminen. Vaikka oman kodin laittaminen on minulle tärkeää, en koskaan ollut ajatellut, että voisin tehdä sisustamiseen liittyviä asioita myös työkseni.

Viimeiset viisitoista vuotta olen työskennellyt kaupan alalla, kunnes aloitettuani visualistin opinnot, syttyi tunne, että tämä on se minun juttuni. Palo luovalle alalle oli sen verran kova, että tämän jälkeen opiskelin vielä sisustussuunnittelijaksi.

Oman luovan ja visuaalisen puolen käyttäminen luo vapauden tunteen. Minua inspiroi erityisesti uuden luominen ja oman kädenjäljen näkeminen. Lisäksi on hienoa, kuinka prosessissa saa olla mukana alusta loppuun – suunnitelmasta toimivaksi tilaksi.

Vahvuuksiani suunnittelijan työssä ovat vahva visuaalinen silmä sekä kyky hahmottaa nopeasti kokonaisuuksia. Olen toimeen tarttuva ja tehokas tyyppi, joka oppii nopeasti käytännön tekemisen kautta. Vapaa-ajalla minut löytää perheen parissa, koiran kanssa metsästä tai treenaamassa salilla ja sulkapallokentällä.