Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

11.04.2016 | Kotini, Rakentaminen | 0 Kommenttia

Lupasin jakaa seuraavaksi kuvia talomme julkisivusta. Tämä on luonnollinen jatkumo edelliseen postaukseen, jossa esittelin talomme pohjakuvat. Asuinalueemme kaavamääräykset vaativat, että talon tulisi olla pääosin ulkopinnaltaan rapattu. Useimmiten rapattu pinta laitetaan kivitaloihin, jotka on tehty esim. harkoista.  Päätimme jo heti alussa, että emme lähde toteuttamaan kivitaloa, koska hinta pompsahtaa melkoisesti ja olisimme joutuneet palkkaamaan ulkopuolisen henkilön muuraustöihin. No, miten sitten ratkaisimme ongelman?

Käytimme talon ulkopinnassa Muotolevyn valmistamaa BluClad-kuitusementtilevyä. Mieheni asensi itse levyt kiinni koolauslautoihin. Mikäli koolauslaudat eivät kerro sinulle mitään, niin niistä löytyy havainnollistava kuva edellä olevasta linkistä, jossa on kuvia talosta levyn asennusvaiheessa.  Levyn pinta rapattiin aivan kuten kivitalonkin pinta eli ensiksi levyn pintaan kiinnitetään lasikuituverkkoa rappauslaastilla. Tämän jälkeen laitetaan primeria eli tartuntapohjustetta, joka sitoo pölyn itseensä. Primeri sävytetään vastaavan väriseksi kuin pintaan tuleva rappauslaasti. Meidän talon väri on Tikkurilan Tuohela 514X. Lopuksi laitetaan viimeinen pinta eli rappauslaasti.

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Julkisivukuva edestä eli itään päin.

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Yllä olevat kuvat ovat talomme edestä eli pääsisäänkäynti sekä kodinhoitohuoneen ovi näkyvät kuvassa. Pohdin pitkään, että laitammeko ristikot ikkunoihin ja päätimme ne sitten laittaa. Ne saa myös kokonaan pois, jos joskus kyllästyy.

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Julkisivu länteen, takapiha.

2b2b2-img_12392b252822529

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Pidän eniten meidän talon takaosasta, koska siellä on nämä suuret ja näyttävät ikkunat. Meidän vahtikoira Rambo asustelee pihalla ja loikoilee usein terassilla. Tämä koiraherra halusi välttämättä mukaan kuvaan. 😉

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Julkisivu etelään.

3ec4a-img_12312b252822529

Etelää kohti oleva julkisivulla meillä on ilmalämpöpumpun koneisto, mikä ei ole mikään kaunis näky, mutta pakko sekin oli jonnekin saada. Kuvassa etualalla näkyy kiveä ja risuja. Tämä johtuu siitä, että viereinen tontti on vielä rakentamatta. Toivotaan, että se rakentuu mahdollisimman pian.

Voiko puurunkoinen talo näyttää kivitalolta?

Julkisivu pohjoiseen.

Julkisivumme pohjoiseen on melko ankea. Meidän piha loppuu pohjoissuunnan osalta talomme seinään eli naapurin piha alkaa heti seinän jälkeen. Alue on kaavoitettu näin tiiviisti. En viitsinyt mennä naapurin pihaan hyppimään ja kuvaamaan, joten aitoa kuvaa ko. sivulta ei nyt valitettavasti ole.

Mitä mieltä sinä olet, huomaako eroa kivitalon ja puurunkoisen päältärapatun talon välillä?

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!