Uskallankohan tästä jo kirjoittaa?

14.05.2016 | Projekti Valokaari, Rakentaminen, SISUSTAMINEN | 0 Kommenttia

Itselläni on yleensä sellainen periaate, että keskeneräisistä asioista ei puhuta ennen kuin niistä on mustaavalkoisella. Nyt ajattelin tehdä poikkeuksen. Nimittäin projekti Valokaaren lupapaperit menivät läpi Vaasan kaupungin rakennusvalvonnassa, mutta virallisia papereita ei ole vielä tullut postitse. Ehkä kuitenkin asiaa uskaltaa jo hehkuttaa. Talon osalta ei lupakuviin tullut mitään muutoksia, tallin osalta piti tehdä lisää paloseinää. Edelleen keskustellaan naapureiden ja kaupungin kanssa tontin koroista eli kuinka korkealle sokkeli ja piha tulevat. Tällä hetkellä korkeuserot ovat liian isot vierekkäisillä tonteilla.

Valokaari rakennetaan alusta loppuun asti itse, mutta Kastellin kautta tulevat materiaalit. Sisäosan sisustusmateraalit eivät kuulu pakettiin, lukuun ottamatta väliovia. Pohdittiin kauan, että tehdäänkö talo pitkästä tavarasta vai otetaanko valmis paketti. Selvää oli koko ajan se, että itse rakennetaan, sillä isälläni on yli 40 vuoden kokemus rakennusalalta, joten hän toimii itse sekä pääsuunnittelijana että kirvesmiehenä. Valmis talopaketti helpottaa monessa kohtaa projektia, koska talotehdas hoitaa kaikki rakennuslupiin liittyvät kuvat, heiltä tulee kaikki tarvittava tavara tontille eikä tarvitse erikseen käydä kyselemässä tarjouksia lautavärkistä, kipsilevyistä, kattotiilistä, ikkunoista ja ovista jne. Siinä on yllättävän kova työ, kun ekaksi laskee, mitä kaikkea tarvitaan ja paljonko ja sitten vielä kilpailuttaa kaiken. Mielenkiinnolla seuraan, kuinka projekti sujuu talotehtaan kanssa.

fea79-img_1631_edited

Luvasta innostuneena lähdin jo suunnittelemaan keittiötä asiakkaan toiveiden perusteella. Tarkoitus on tehdä suunnitelma itse ja lähteä kilpailuttamaan sen jälkeen keittiöfirmoja. Olen jo käynyt vähän katsastelemassa muutamassa keittiöliikkeessä uusia tuulia. Kyllä keittiöt vaan kehittyvät koko ajan, vaikka meidänkin oma on vasta 2,5 vuotta vanha. Keittiösuunnitelmista lisää luvassa varmasti useassakin postauksessa.

Tällä hetkellä on menossa muutamia asioita, jotka leijuvat vielä ilmassa. Toivotaan, että ne saavat pian tuulta alleen ja pääsen kertomaan niistä blogissa lisää. Rentouttavaa viikonloppua itse kullekin! Aion rötkähtää hetkeksi sohvalle ja nauttia uunituoreen Avotakan annista, vaikka minulla pitäisikin olla kädessä tenttiprujut. Onneksi keskiviikon tenttipäivään on vielä aikaa. 😉

fd505-img_1633_edited

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!