Se on nyt siinä!

10.07.2016 | Projekti Valokaari, Rakentaminen | 0 Kommenttia

Nimittäin Valokaaren sokkeli. Kiireinen viikko takana, jota ei ole auttanut yhtään se, että yöt on nukuttu muutaman tunnin pätkissä. Terveisiä siis sairastuvalta! Toivotaan, että pian päästään terveen kirjoihin. Vihdoin ehdin istahtaa hetkeksi kirjoittelemaan kuulumisia tänne blogiin, edellisestä päivityksestä on mennyt luvattoman pitkä aika.

Tähän väliin hiukan teknisempi päivitys projekti Valokaaren tilanteesta, nimittäin pohjatyöt on tehty ja sokkeli valettu. Aiemmissa rakennusprojekteissa, joissa olen ollut mukana, talon sokkeli on tehty itse joko lekaharkoista tai sitten tehty puusta itse muotit ja valettu betoni niiden sisälle. Nyt asiakas osti palvelun ulkopuoliselta, jolloin he tekivät omilla muoteillaan sokkelin ja asensivat styroksinkin jo valmiiksi. Styroksi toimii siis lämmöneristeenä. Täytyy sanoa, että oli näppärä ja vaivaton systeemi, mutta tokikin myös kalliimpi kuin itse tehtynä.

c464d-img_23672b252822529

Valmiit muotit, joiden sisälle sokkeli valettiin.

eff74-img_2375

Kuvassa näkyy tieltä päin katsottuna etualalla autotallin pohja ja takana talon pohja.

8d8c9-img_2377

Sokkelia tehtäessä myös styroksit saatiin kätevästi samalla kertaa.

b4e00-img_2378_muokattu

Projekti Valokaari etenee siis hyvin, seuraavaksi odotellaankin Kastellilta materiaalitoimitusta, minkä olisi tarkoitus tulla reilun viikon päästä. Sitä ennen kuitenkin laitetaan vielä sadevesiputket ja salaojat talon ja tallin ulkopuolelle ja tehdään sisätäytöt, mikä tarkoittaa sitä, että talon pohjalle laitetaan karkeaa kivimursketta. Kivimurskeen sekaan asennetaan viemäriputket. Juuri tuossa katsottiinkin vielä lopulliset paikat mm. lattiakaivoille ja vessanpöntöille.

Nellin kodin sisustussuunnitelmaa viimeistelen tällä hetkellä, enää puuttuu aulatilasta matto ja pöytä. Asukkaat ovat jo aloittaneet pikku hiljaa toteuttaa tekemiäni suunnitelmia, mielenkiintoista nähdä siis pian valmista  tulosta. Seuraavassa postauksessa esittelenkin teille suunnitelmat eteisen osalta. InMedin projekti vie tällä hetkellä suurimman osan ajastani. Tilojen värimaailma alkaa olla nyt selvillä.

Näin sunnuntaina voi jo toivotella mukavaa tulevaa alkavaa viikkoa!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!