Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

02.06.2016 | Projekti Valokaari, SISUSTAMINEN | 0 Kommenttia

Tämä viikko on ollut kovin suunnittelupainotteinen. Olen nimittäin suunnitellut ja piirtänyt kuvat Valokaaren keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta. Olen tehnyt suunnitelmat aina itse kaikissa aikaisemmissakin rakennusprojekteissa. Lisäksi olen suunnitellut sisustusta vuonna 2001 rakennettuun omakotitaloon. Kerron kyseisestä projektista lisää seuraavassa postauksessa.

Kun lähden suunnittelemaan keittiötä, otan ensimmäiseksi keittiön mitat pohjakuvasta ja sen jälkeen hahmottelen kaapistot ruutupaperille. Sain Valokaaren keittiön osalta kaksi toivetta: keittiössä tulisi olla apteekkarin kaappi ja lisäksi liikuteltava saareke. Alla kuvakaappaus Valokaaren keittiöstä, otin kuvaan lisäksi näkyviin keittiön ympärillä olevat tilat eli olohuoneen sekä kodinhoitohuoneen ja pesutilat.

Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

Suunnittelemani keittiö on täysin erilainen kuin mitä talovalmistaja on pohjakuvassa ehdottanut. Käytin keittiön suunnitteluun ilmaista KalusteWeb-ohjelmaa, joka oli helppokäyttöinen. Keittiötä pystyi katsomaan sekä 3D:nä että luonnoskuvana. 3D:n avulla tilasta saa todentuntuisen ja luonnoskuvassa taas erottuu hyvin kaapistot. Tein aluksi Ikean suunnitteluohjelmalla, mutta se takkusi jostain syystä koko ajan.

Alla olevassa kuvassa keittiö näkyy lintuperspektiivissä. Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Kuvasta voi huomata, että pesuhuonetta vasten olevalla seinällä on vain suora kaappirivistö. Kulmakaappia ei ole ollenkaan, kuten alkuperäisessä pohjakuvassa on ehdotettu. Vastakkainen seinä, joka on olohuonetta vasten, jää loppuosasta avoimeksi ja avoimeen kohtaan tulee liesitaso ja liesituuletin. Ajatuksena tässä ratkaisussa on se, että  keittiössä kokkaillessa saa yhteyden olohuoneeseen ja keittöön tulee lisäksi lisää avaruutta.

Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

Kahdesta alla olevasta kuvasta (3D-kuva ja luonnoskuva) näkyy pesuhuoneen seinää vasten olevat kaapistot edestäpäin. Kyseisellä seinällä kaikki kaapit ovat korkeita. Ensimmäisenä on uuni-/mikrokaappi, jossa on myös säilytystilaa. Tämän vieressä ovat omina yksiköinään jääkaappi ja pakastin. Viimeisenä nurkassa on apteekkarin kaappi, joka ei tosin ole se perinteinen versio apteekkarin kaapista. Perinteisessä apteekkarin kaapissa vedetään ulos koko kaappi ovineen, kuten edellä olevasta linkistä näkyy. Olen itse kokenut ko. ratkaisun turhan raskaaksi. Tässä Valokaaren keittiössä avataan kaapin ovi ja sieltä saa vedettyä laatikot ulos. Meidän keittiössä on tällä hetkellä kyseinen ratkaisu ja olen kokenut sen hyväksi. Tämän korkean kaappikokonaisuuden ympärille tehdään ikään kuin kehikko kipsilevystä, joka kiertää kaappien sivut sekä yläosan ja yläosan kipsilevyyn upotetaan valaisimet. Hiukan vaikea selittää, mutta ehkä idea näkyy paremmin, kun saan aikanaan kunnon kuvat keittiövalmistajalta.

Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

3D-kuva kodinhoitohuonetta vasten olevalta seinältä.

Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

Luonnoskuva kodinhoitohuoneen vastaiselta seinältä.

Alla olevissa kuvissa olohuonetta vasten olevalla seinällä astianpesukone on heti ensimmäisenä nurkassa. Kone on tarkoitus nostaa ylemmäs, jolloin se on ergonomisempi ja koneen alle tulee yksi laatikko. Se huono puoli näissä ilmaisissa suunnitteluohjelmissa on, että ne antavat tehdä vain kovin perusjuttuja, eivätkä ymmärrä esim. tuollaista ratkaisua, että kone laitetaan laatikon päälle. Astianpesukoneen vieressä on allas ja altaan viereen tulee asukkaiden haluama liikuteltava saareke, jonka voi tarvittaessa ottaa lisätasoksi. Viimeisenä seinällä on liesitaso laatikostoineen sekä liesituuletin. Keittiön yläkaappeja tullaan vielä muokkaamaan eli ne eivät jää kuten kuvassa.

Projekti Valokaaren keittiösuunnitelma

3D-kuva olohuonetta vasten olevalta seinältä.

28f2c-keitti25c325b62b6

Luonnoskuva olohuonetta vasten olevalta seinältä.

Tällä hetkellä tosiaan sekä keittiö että kodinhoitohuone ovat kilpailutuksessa. Olen käynyt suunnitelmieni kanssa muutamassa kalusteliikkeessä ja nyt odotellaan tarjouksia. Kun kiintokalusteiden valinta on tehty, niin kerron täällä blogissa, mihin valmistajaan päädyttiin ja miksi. Esittelen teille myös suunnitelmat kodinhoitohuoneen osalta lähiaikoina.

Olipas asiapitoista tekstiä, toivottavasti ei mennyt liian raskaaksi lukea. Tänään tuntui muutenkin takkuavan tämä kirjoittaminen.Nyt nukkumaan.

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!