Ohjeistusta Kalklitir-seinän maalaamiseen

Olen maalannut Projekti Valokaaressa yhden olohuoneen seinistä Kalklitir-maalilla. Tämä kuului osaksi sisustus ja tila opintojani Sedussa. Sain koulussa testata maalia ja silloin valitsin väriksi Concrete Primon, joka osoittautui turhan vaaleaksi. Koulussa oli mahdollisuus lisätä maalisävyn tummuusastetta mustalla väripigmentillä nimeltään kimrööki. Tämä oli minulle täysin uusi juttu ja näinkin maalisävyn muuttaminen onnistui hyvin. Lopulta kuitenkin ostin valmiiksi tummemman maalisävyn nimeltään Basalt Secco. Jännitti kyllä, että mikähän on lopputulos, mutta olen erittäin tyytyväinen.

Nyt mennään itse ohjeistukseen.Valokaaressa maalarit olivat tehneet valmiiksi hyvän pohjan maalaamiselle eli sain laittaa maalin suoraan viimeistellylle pinnalle. Aveolla olivat laittaneet maalia suoraan tapetin päälle. Heidän sivuiltaan löydät ohjeistusta siihen liittyen. Rajasin maalirinteipillä katon ja seinät ennen kuin aloitin hommat.

img_5035_2

Lähtötilanne, pohjatyöt tehty ja maalarinteipillä suojattu katto sekä muut seinät.

IMG_5037.JPG

Tarvikkeet: Mitta, vispilä, leveä luonnonharjainen maalisivellin, suojalasit ja -käsineet, maalarinteippiä sekä sekoitusastia maalille.

Kalklitir-maalia myydään 1 kg:n pusseissa.Tämä määrä riittää n. 6-10 m2 kokoisen alueen maalaamiseen kahteen kertaan. Koko pussin sisältö sekoitetaan 1,7 litraan vettä vähitellen jauhetta lisäten ja samalla vispaten. Seoksen annetaan sekoontua n. 10 minuuttia ja sitä sekoitetaan välillä. Lopputulos näyttää harmaalta kuravelliltä.

img_5039

Maali näyttää harmaalta kuravelliltä.

Maalia laitetaan leveällä pensselillä seinään. Itse käytin X-strokes maalaustekniikkaa eli maalasin ikään kuin rukseja seinään, näin sain haluamani betonimaisen näköisen vaihtelevan pinnan. Pensselillä voidaan tehdä periaatteessa millainen tahansa pinta.

img_5041

Käytin maalatessani X-strokes -tekniikkaa.

img_5042_2

Ensimmäisen kerroksen jälkeen maalipinta näytti tältä.

img_5044

Maali kuivuu todella nopeasti.

Maali kuivuu todella nopeasti. Kuvassa oikealla näkyy, kuinka maali on jo lähes kuivunut, vaikka olen kohdan vasta juuri maalannut. Älä siis anna maalin reunan kuivua, vaan pidä se märkänä koko ajan. Maalatessa ei siis kannata jäädä haaveilemaan, vaan tehdä pinta nopeasti valmiiksi. Itse onnistuin tässä paremmin toisella maalauskierroksella, kun oli jo yksi maalikerros alla. Ei kannata myöskään jättää maalaamista kesken missään kriittisessä kohdassa, vaan tehdä yksi kokonaisuus kerralla valmiiksi. Muuten jää selkeä raja kohtaan, jossa maalaaminen on keskeytetty ja jatkettu myöhemmin uudelleen.

img_5065

Valmis kahteen kertaan maalattu Kalklitir-pinta.

Kiva nähdä, miltä lopputulos näyttää, kun led-valaisimet ovat vielä paikallaan. Luonnon valossa väri näytti ainakin kauniilta. Huomioithan, että Kalklitir-maali ottaa helposti itseensä eli jos siihen lentää esim. rasvaa tai jopa pelkästään vettä, niin se jättää jälkensä. En siis suosittele laittamaan sitä sellaiseen paikkaan, missä on kova kulutus, kuten esim. eteinen tai keittiö. Yhteenvetona voin todeta, että maalaaminen on simppeliä, kunhan muistaa toimia tarpeeksi ripeästi, eikä päästä reunoja kuivumaan välillä.

Hyvää sunnuntain jatkoa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Media

KIRJOITTAJA: Hanna K.
Sisustussuunnittelu projektinjohto

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!

Luodaan yhdessä yrityksesi näköiset toimitilat! Lue lisää >>

Tutustu valmistuneisiin kohteisiimme! Lue lisää >>

Meiltä löytyy vankka projektinjohdon osaaminen! Lue lisää >>