Muutama arjen säilytysvinkki jakoon, olkaa hyvät

30.04.2016 | Kotini, SISUSTAMINEN | 0 Kommenttia

Eilen kotiamme siivoillessa välähti mieleen postaus otsikon aiheesta. Mietin tosin, että ovatko nämä itsestäänselvyyksiä.

Pyykkiteline, yksi tilaa vievä ja rumannäköinen arjen apulainen, jonka mieluummin laittaisi vaikkapa varastoon pois katseilta. Säilyttäminen varastossa ei kuitenkaan ole kovin käytännöllistä, sen verran usein meillä ainakin pyykkiä pestään, että olisi työlästä hakea se sieltä joka kerta. Puhumattakaan siitä, että varasto on meillä miehen valtakuntaa. Ratkaisin meillä ongelman Ikean oveen laitettavalla naulakolla. Pyykkiteline roikkuu meillä kodinhoitohuoneen ovessa ko. naulakosta. Huomasin tässä linkittäessäni naulakkoa Ikean sivuilta, että se on hieman muuttunut ja muokattu malli vaikuttaa vielä toimivammalta kuin tämä meillä oleva.

61565-img_1424_edited

714b7-img_1425_edited

Olet kylässä ja huomaat vessakäynnin jälkeen, että vessapaperi on loppu. Vessapaperia ei näy missään ja sitten mietit hetken, että kehtaako alkaa kaivamaan kyläpaikan kaappeja. Meillä vessapaperit ovat kaappien sijaan näkyvillä. Nyt on paljon ollut eri valmistajilla metallisia koreja, meidän vessan korin olen ostanut jo pari vuotta sitten Prismasta. Ellokselta löytyi ainakin muutama vastaavanlainen metallikori.

2dc31-img_20952b252822529

Lehdet ovat yksi tyypillinen säilytysriesa ja niiden säilyttämiseen löytyykin useampia ratkaisuja. Hankin viime jouluna itselleni joululahjaksi Tapio Anttilan suunnitteleman Mixrack-lehtitelineen, joka toimii myös esimerkiksi puuhalkojen säilyttimenä. Lehtitelinettä saa kahta eri kokoa, meillä on pienempi eli M-koko. Olen ollut tyytyväinen valintaani, teline on ihanan ajaton ja simppeli.

107d9-img_1429_edited

Tyhjät pullot ja tölkit ovat vaeltaneet meillä yleensä kaupan pusseissa ja niitä on sitten survottu milloin minnekin odottamaan kauppareissua. Usein odotus on jäänyt myös kovin pitkäksi, koska niitä ei muista ottaa mukaansa. Vuoden verran meidän pulloja ja tölkkejä on nyt säilytetty isossa mustavalkoraitaisessa säilytyskorissa ja se on ollut toimiva sekä sisustukseen sopiva ratkaisu. Kori on ostettu Clas Ohlsonilta. Vastaavia koreja on osunut silmään monessa paikkaa ja kivoilla erilaisilla kuoseilla.

4b4c8-img_0830

Minulla on tapana pyyhkiä keittiön pöytä ja tasot valmiiksi laimennetulla yleispesuaineella, joka on suihkepullossa. Pulloa siis tulee käytettyä päivittäin useaan kertaan ja se jää lojumaan minne milloinkin siivoilujen lomassa. Aiemmin tein laimennoksen tyhjentyneeseen kaupan suihkepulloon, mutta löysin kivan simppelin sisustukseen sopivan pullon Clas Ohlsonilta. Pulloja löytyy eri väreissä, itse halusin mustan/läpinäkyvän. Tiskinpesuaine on toinen, mitä tarvitsee lähes päivittäin. Sillekin olen ostanut jo tovi sitten oman pullon, jota voi pitää tiskialtaan reunalla. Pullosta tosin vuotaa ihmeellisesti pesuainetta ihan omia aikojaan ja pesuainevanat koristavat pullon pintaa. Pitäisi siis löytää uusi tiskiainepullo meille, joka miellyttää niin visuaalisesti kuin käytännössäkin.

fa16b-img_1423_edited

Nyt nauttimaan ulos auringosta ja lämmöstä, kun sitä on vihdoinkin tarjolla. Riehakasta Vappua!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!