Mitä on ehtinyt tapahtua vajaassa kuukaudessa?

21.08.2016 | Projekti Valokaari, Rakentaminen | 0 Kommenttia

Ihan aluksi iso kiitos kaikille kannustuksesta ja mieltä lämmittäneistä sanoista liittyen edelliseen postaukseen, jossa kerroin ottaneeni ison askeleen kohti unelmaani sisustussuunnittelijana. Kyseinen teksti keräsi enemmän lukijoita kuin yksikään aiempi blogiteksti.

Nyt otsikon aiheeseen. Ei voi muuta todeta kuin että kyllä aika kuluu nopeasti. Noin kuukauden päivät on mennyt siitä, kun olen viimeksi kertonut projekti Valokaaren kuulumisia. Tontilla on edetty ripeään tahtiin. Edellisessä projekti Valokaareen liittyvässä postauksessa oli runko pystyssä ja kattotuolit nostettu paikoilleen. Sen jälkeen vajaassa kuukaudessa on tehty räystäät, vesikatto tiiliä myöten lähes valmiiksi, laitettu tuulensuojalevyt, villoitettu ja muovitettu seinät sisältä. Kerron seuraavaksi vaihe vaiheelta projektin etenemisestä.

Kattotuolien asennuksen jälkeen katolle laitettiin aluskate, joka suojaa kosteudelta. Ormaxin sivuilta löytyy kattava kertomus aluskatteen tehtävistä sekä asennusohjeet. Aluskate kiinnitetään tuuletusrimoilla katolle, minkä jälkeen tuuletusrimojen päälle laitetaan ruoteet, joiden päälle itse kattotiilet asennetaan.

c8dfa-img_3007

Aluskate ja tuuletusrimat paikoillaan.

d1b01-img_32132b252822529

Kattotiilien asennus käynnissä. Kuvassa odotellaan, että nosturi nostaa seuraavat tiilet katolle.

Kun katto oli saatu sateelta suojaan, alettiin tehdä ulkopuolen tuulensuojalevytystä. Villat oli näppärä asentaa paikoilleen ennen tuulensuojalevyjen asennusta. Näin varmistutaan siltä, että villat tulevat joka puolelta hyvin. Tuulensuojalevyjen päälle laitetaan rimoitus, johon aikanaan kiinnitetään paneelit. Ikkunanreiät on myös suojattu aluskatteella, ettei vesi pääse sateen sattuessa sisälle.

0b379-img_3160

Tuulensuojalevyt ja rimoitus ulkoverhouspaneeleita varten paikoillaan.

c783f-img_31592b252822529

Talo villoitettiin tuulensuojalevyjen asennuksen yhteydessä.

6b3c8-img_3210

Villan päälle asennettiin höyrynsulkumuovi, joka varmistaa talon tiiviyden.

Viemäriputket asennetaan siten, että  ne menevät styroksien sisällä. Styroksin tehtävänä on eristää lämpöä lattiassa. Kivimurskeen päälle asennettiin neljä kerrosta styroksia eli yhteensä 200 mm. Päällimmäisen styroksikerroksen sisällä menee lämminvesiputki, kylmävesiputki asennetaan alempiin styroksikerroksiin.

2efeb-img_30432b252822529

Viemäriputkea asennetaan.

936b8-img_32072b252822529

Viemäri- ja lämminvesiputki paikoillaan.

Ensi viikon tiistaina lattiaan asennetaan lämmitysputket, taloon tulee siis vesikiertoinen lattialämmitys. Torstaina valetaan lattia. Projekti Valokaari alkaa siis olla jo tosi kivalla mallilla. Sisustusjuttujakin olemme jo käyneet asukkaiden kanssa valkkailemassa.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!