Bloggaaja ei pysy perässä

14.09.2016 | Projekti Valokaari, Rakentaminen | 0 Kommenttia

Sen verran ripeää touhua on Valokaaren tontilla, että minä en meinaa pysyä perässä päivitysten kanssa. Viimeksi vajaa kuukausi sitten olen kertonut täällä blogissa, että Valokaaren tontilla on tehty räystäät, vesikatto tiiliä myöten lähes valmiiksi, laitettu tuulensuojalevyt sekä villoitettu ja muovitettu seinät sisältä. Tällä hetkellä tontilla tehdään ulkopuolen paneelausta ja sisällä väliseiniä. Ennen kuin kerron niistä enemmän seuraavassa postauksessa, niin kurkistetaan, mitä tässä välissä on tapahtunut.

Lattiastyroksien, viemärien ja vesijohtojen asennuksen jälkeen styroksin päälle on tehty raudoitus  raudoitusverkolla. Verkko on asennettu korppujen eli raudoituskorokkeiden päälle. Raudoituksen tarkoituksena on yhdessä betonivalun kanssa tehdä rakenteesta kestävä. Ennen itse lattian valamista, lattiaan on asennettu vielä lämminvesiputket, sillä taloon tulee vesikiertoinen lattialämmitys.

b8f31-img_32512b252822529

Kuvassa näkyvät raudoitusverkot ja ”korput”.

a2adc-img_3250

Takan kohtaan laitetaan enemmän betonia, siksi on jätetty yksi styroksikerros pois.

0f8f4-img_3321

Vaatehuoneen kohtaan on asennettu jakotukki vesikiertoisen lattialämmityksen putkille.

fccd2-img_33232b252822529

Vesiputket on asennettu tasaisesti ympäri lattiaa raudoitusverkkoon kiinni.

Kun raudoitukset on tehty ja lattialämmitysputket on asennettu, lattia valetaan betonilla. Kun betonia on riittävästi lattiassa, betonimassa linjataan laserin ja linjaarin avulla suoraksi lattiaksi ja tehdään mahdolliset kaadot, joita tarvitaan mm. sauna- ja suihkutilojen kaivojen ympärillä, jotta vesi ei jää suihkutuokion jälkeen lattialle makaamaan. Betonin hiukan kuivuttua, se viimeistellään liippaamalla pinta tasaiseksi.

285e5-img_33352b252822529

Kuvassa etualalla näkyy valmiiksi linjattua betonipintaa.

56090-img_33402b252822529

Valmis betonilattia.

Siirrytään lattiasta kattoon. Ennen kuin kattoa voidaan tehdä sisäpuolelta valmiiksi, sinne täytyy asentaa katon reunoihin tuulenohjaimet. Tuulenohjaimet parantavat lämmöneristeen eristyskykyä sekä estävät tuiskulumen pääsyn eristeisiin. Täällä lisää tuulenohjaimista.

54b53-img_33912b252822529

Pahviset tuulenohjaimet ovat paikoillaan.

Edellisessä postauksessa kerroin jo, että seiniin asennettiin höyrynsulkumuovi talon tiiveyden takaamiseksi. Myös kattoon asennetaan sama muovi samasta syystä. Katon ja seinän muovit teipataan saumasta yhteen höyrynsulkumuoviteipillä.

Seinään tehdään vaakakoolaus eli kiinnitetään kakkoskakkosesta eli 47 mm x 47 mm kokoista puuta seinään 600 mm välein. Kakkoskakkosten väliin tulee toinen kerros villaa lämmöneristeeksi. Muovi on kiinnitetty kattoon myös kakkoskakkosilla, jotka ovat 300 mm välein. Näihin kiinnitetään aikanaan kipsilevyt.

66eb7-img_34222b252822529

Kuvassa höyrynsulkumuoviteippaus ja seinän vaakakoolaus kakkoskakkosesta 600mm jaolla.

97b31-img_3525

Katon koolaus kakkoskakkosella 300mm välein.

Seuraavaksi onkin mielenkiintoinen postaus luvassa Valokaaren osalta. Esittelen, miltä talon ulkokuori näyttää, kun se on paneloitu ja ikkunat ovat paikoillaan.

Olihan asiapitoinen postaus. Hyvää yötä!

Kirjoittaja: Hanna K.

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, ja kuulemani mukaan olin jo kaksivuotiaana vasara kädessä lapsuudenkotini rakennustyömaalla. Työelämä vei aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin, kunnes äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi.

Ryhdyin rohkeasti tuumasta toimeen: kaikki lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet! Aloitin pienestä, mutta huomasin pian, että kysyntää palveluilleni löytyi ja perustin osakeyhtiön.

Blogista voit lukea ajatuksiani sisustamisesta, yrittäjyydestä ja muista työhöni liittyvistä aihepiireistä!