Oman valokuvan hyödyntäminen sisustuksessa

Nyt vuorossa Nellin kodin viimeinen huone, jonka olen suunnitellut. Kyseessä on siis yläkerrassa oleva aulatila, joka toimii myös vierashuoneena. Tilan suunnittelun lähtökohtana toimi asukkaan itse ottama kaunis luontoaiheinen valokuva pellolta. Kuva oli alunperin tarkoitus teettää koko seinän kokoiseksi, mutta siitä päädyttiinkin tekemään iso taulu kuparin värisiin kehyksiin. Kupari ja vihreä toimivatkin tämän tilan mielenkiintoisina väreinä. Hiukan jännitti tätä suunnitelmaa tehdessä, että mitä asukkaat mahtavat ajatella näinkin rohkeista väreistä. Yllätyksekseni asukkaat tykkäsivät tästä suunnitelmasta kaikkein eniten.

74e0f-kollaasi_aula2bja2brappu

Ensimmäiseksi tilaan täytyi etsiä vuodesohva, joka löytyi Stemman valikoimasta. Tämä sohva miellyttää kovasti omaa silmääni keveydellään ja tavallaan se on myös hieman retrohenkinen, mutta ei kuitenkaan liian. Kaunis kattovalaisin löytyi Kodin1 valikoimasta, toivotaan, että sen myös vielä sieltä saa konkurssista huolimatta. Pöytävalaisin on Clas Ohlsonilta. Clasulta olen löytänyt muuten paljon kivoja valaisimia ja vielä kohtuuhintaan. Taso on Ikean Bestå-sarjaa. Kyseisestä sarjasta saa rakennettua vaikka millaisia kokonaisuuksia. Vihreät laatikot sopivat hyvin yhteen valokuvan vihreän kanssa. Koristetyyny on Jotexilta.

Tilan taustaväreinä toimivat tumman- ja vaaleaharmaat sävyt, joita toistuu seinissä, matossa ja verhoissa. Tummanharmaa seinä on Tikkurilan maali progrey 1926. Ko. sävy on meidän kodissa yhdellä seinällä ja se oli mielestäni onnistunut valinta. Vaaleampi harmaa on Tikkurilan sävy Harso. Matto on K-raudan valikoimasta. Tilaan haluttiin myös sohvapöytä, joka on Askosta. Aulan vieressä on nurkkaus, johon on tarkoitus sijoittaa jo olemassa oleva nojatuoli, sen yläpuolelle laitetaan Jyskin hyllyköt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s