Korkean sisäkaton edut ja haitat – mitä tekisin toisin?

Meillä on ollut sekä edellisessä että nykyisessä olohuoneessa harjaan asti korkea sisäkatto. Tästä voikin päätellä, että olen tykästynyt ko. ratkaisuun. Edellisessä asunnossa olimme yläkerrassa harvoin, joten en huomannut konkreettisesti korkean tilan huonoja puolia. Nyt kun meillä on kaikki makuuhuoneet yläkerrassa, niin yläkerta on aktiivisemmassa käytössä. Kaksi isointa haastetta korkeassa tilassa, jotka vaikuttavat käytännön arjessa, ovat äänet ja lämpö. Äänet kantautuvat yläkertaan todella hyvin ja usein tv:n ääni kuuluu yläkerrassa paremmin kuin alhaalla. Jos ylhäällä ja alhaalla ovat tv:t yhtäaikaa päällä, niin äänet sekoittuvat ikävästi. Takan ollessa päällä lämpö nousee yläkertaan, jolloin yläkerrasta tulee todella lämmin. Omat haasteensa aiheuttaa myös korkean tilan huolto eli lamppujen vaihto kattoon sekä ylhäällä olevien ikkunoiden peseminen. Rakentamisvaiheessa korkean tilan tekeminen vaatii myös enemmän töitä, kun täytyy hommata isot korkeat telineet, jotta katon teko onnistuu.

Kaikista näistä huonoista puolista huolimatta ulkonäkö ennen kaikkea. 😉 Laittaisin siis edelleen meille korkean tilan, mutta luultavasti tekisin lasiseinän, joka pitäisi äänet ja lämmön alakerrassa ja ihana avara tilantuntu säilyisi. Avaruus ja valoisuus ovatkin korkean tilan hyviä puolia, lisäksi yläkerrassa ollessa pystyy huikkia alakertaan helposti ja näkee, mitä alakerrassa on meneillään. Tämä on usein tarpeen, kun käväisen yläkerrassa ja meidän pikkuneiti on alhaalla leikkimässä. Korkean tilan puolesta puhukoon lisäksi alla olevat kuvat.

Korkean sisäkaton edut ja haitat - mitä tekisin toisin?

Korkean sisäkaton edut ja haitat - mitä tekisin toisin?

Korkean sisäkaton edut ja haitat - mitä tekisin toisin?

dcc30-img_1472

d1ae9-img_1492

Korkean sisäkaton edut ja haitat - mitä tekisin toisin?

b3113-img_1481

538c4-img_1484

Nyt elellään jänniä aikoja ja monta mielenkiintoista juttua on vireillä. Paljastan lisää, kun asioihin tulee lähipäivinä varmuutta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s