Projekti Valokaaren pohjakuva muokkauksen jälkeen

Edellisessä postauksessa kerroin, miten muokkasimme projekti Valokaaren julkisivuja modernimpaan suuntaan. Tässä postauksessa kurkataankin talon sisälle tehtyihin muutoksiin.

741d7-pohja_valokaari

Valokaaren alkuperäinen pohjakuva.

Talossa on asuinneliöitä yhteensä 132 m². Lähden avaamaan pohjakuvia talon etuosasta eli sisäänkäynnistä. Yläpuolella on kuva alkuperäisestä pohjakuvasta ja alla on muokattu versio. Edellisessä postauksessa kerroinkin, että suurin muutos talon etuosaan tuli siitä, kun tekninen tila poistettiin sisätiloista kokonaan. Varastolle tehtiin oma ”siipi” kuistin yhteyteen, johon tekninen tila siirrettiin. Alkuperäisen teknisen tilan paikalla onkin nyt vessa heti eteisen yhteydessä lähellä sisääntuloa. Tällöin ei tarvitse kävellä montaa metriä, jos täytyy pihalla puuhastelun lomassa käydä vessassa. Eteisen kaapisto siirtyi hiukan eteenpäin vaatehuoneen paikalle. Vaatehuone taas siirrettiin alkuperäisen vessan tilalle. Näillä muutoksilla talon sisääntulo muuttui avarammaksi, eikä ole tyypillinen käytävämallinen ratkaisu.

0d785-pohjakuva_porukat

Asiakkaan tarpeisiin paremmin sopivaksi muokattu pohjakuva.

Siirrytään seuraavaksi pesutiloihin, keittiöön ja olohuoneeseen. Pesuhuoneesta ja saunasta haluttiin tilavammat, joten keittiötä siirrettiin kokonaisuudessaan 60 cm vasemmalle. Keittiöstä ei hävinnyt neliöitä, vaan neliöitä otettiin olohuoneesta, kun keittiön olohuonetta vasten oleva seinä siirtyi myös 60 cm. Olohuoneeseen jäi muutoksesta huolimatta tilaa lähes 29 m² eli varsin ruhtinaalisesti. Muutos toi mukavasti lisätilaa pesuhuoneeseen ja saunaan se mahdollistaa lauteet vastakkaisille seinille ja kiukaan keskelle. Lisäksi pesuhuoneeseen tuli toinen vessanpönttö ja käsienpesuallas, alkuperäisessä versiossa ei ole kuin yksi vessa, mikä on minusta huono juttu näinkin suurelle neliömäärälle. Olohuoneen osalta takan paikkaa muutettiin eli se poistettiin keittiön seinän takaa ja siirrettiin viereiselle seinälle. Tässä siirrossa oli taka-ajatuksena se, että olohuoneeseen saadaan kaksi ehjää seinää, jolloin olohuoneen huonekalustejärjestelyiden osalta on enemmän vaihtoehtoja. Useinhan olohuoneessa käy niin, että huonekalut sopivat sinne vain yhdellä tavalla.

Makuuhuoneet pysyivät, kuten alkuperäisessä pohjakuvassa. Yhdestä makuuhuoneesta tehtiin tosin ”kirjasto”, johon tulee pariovet.  Kirjasto toimii ikään kuin olohuoneen jatkona. Mielenkiintoista nähdä, miltä huonejärjestelyt näyttävät, kun kohteeseen aletaan tehdä väliseiniä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s