Uskallankohan tästä jo kirjoittaa?

Itselläni on yleensä sellainen periaate, että keskeneräisistä asioista ei puhuta ennen kuin niistä on mustaavalkoisella. Nyt ajattelin tehdä poikkeuksen. Nimittäin projekti Valokaaren lupapaperit menivät läpi Vaasan kaupungin rakennusvalvonnassa, mutta virallisia papereita ei ole vielä tullut postitse. Ehkä kuitenkin asiaa uskaltaa jo hehkuttaa. Talon osalta ei lupakuviin tullut mitään muutoksia, tallin osalta piti tehdä lisää paloseinää. Edelleen keskustellaan naapureiden ja kaupungin kanssa tontin koroista eli kuinka korkealle sokkeli ja piha tulevat. Tällä hetkellä korkeuserot ovat liian isot vierekkäisillä tonteilla.

Valokaari rakennetaan alusta loppuun asti itse, mutta Kastellin kautta tulevat materiaalit. Sisäosan sisustusmateraalit eivät kuulu pakettiin, lukuun ottamatta väliovia. Pohdittiin kauan, että tehdäänkö talo pitkästä tavarasta vai otetaanko valmis paketti. Selvää oli koko ajan se, että itse rakennetaan, sillä isälläni on yli 40 vuoden kokemus rakennusalalta, joten hän toimii itse sekä pääsuunnittelijana että kirvesmiehenä. Valmis talopaketti helpottaa monessa kohtaa projektia, koska talotehdas hoitaa kaikki rakennuslupiin liittyvät kuvat, heiltä tulee kaikki tarvittava tavara tontille eikä tarvitse erikseen käydä kyselemässä tarjouksia lautavärkistä, kipsilevyistä, kattotiilistä, ikkunoista ja ovista jne. Siinä on yllättävän kova työ, kun ekaksi laskee, mitä kaikkea tarvitaan ja paljonko ja sitten vielä kilpailuttaa kaiken. Mielenkiinnolla seuraan, kuinka projekti sujuu talotehtaan kanssa.

fea79-img_1631_edited

Luvasta innostuneena lähdin jo suunnittelemaan keittiötä asiakkaan toiveiden perusteella. Tarkoitus on tehdä suunnitelma itse ja lähteä kilpailuttamaan sen jälkeen keittiöfirmoja. Olen jo käynyt vähän katsastelemassa muutamassa keittiöliikkeessä uusia tuulia. Kyllä keittiöt vaan kehittyvät koko ajan, vaikka meidänkin oma on vasta 2,5 vuotta vanha. Keittiösuunnitelmista lisää luvassa varmasti useassakin postauksessa.

Tällä hetkellä on menossa muutamia asioita, jotka leijuvat vielä ilmassa. Toivotaan, että ne saavat pian tuulta alleen ja pääsen kertomaan niistä blogissa lisää. Rentouttavaa viikonloppua itse kullekin! Aion rötkähtää hetkeksi sohvalle ja nauttia uunituoreen Avotakan annista, vaikka minulla pitäisikin olla kädessä tenttiprujut. Onneksi keskiviikon tenttipäivään on vielä aikaa. 😉

fd505-img_1633_edited

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

KIRJOITTAJA: Hanna K.
Sisustussuunnittelu projektinjohto

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, mutta työelämä vei minut aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin. Palo sisustusta kohtaan ei kuitenkaan suostunut sammumaan, vaikka viihdyin viestintätyössäni.

Äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi ja päätin ryhtyä rohkeasti tuumasta toimeen. Moni asia lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet!

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIIN

Saat sähköpostiisi ilmoituksen aina, kun julkaisen uuden postauksen blogiin!

Email *

Luodaan yhdessä yrityksesi näköiset toimitilat! Lue lisää >>

Autan aina rakennusvaiheesta piensisustukseen! Lue lisää >>

Saat minusta timanttisen tiiminvetäjän! Lue lisää >>