Mitä projekti Valokaarelle kuuluu?

On vierähtänyt tovi, kun olen viimeksi kertonut projekti Valokaaren kuulumisia. Viimeksi kerroin, että rakennuslupa on myönnetty, mutta odotellaan edelleen virallisia papereita. Paperit tulivatkin postissa heti seuraavana päivänä ja luvan myötä projekti on taas nytkähtänyt hiukan eteenpäin. Kyseessähän on uusi asuntoalue, joten samalle kadulle on tulossa useampia taloja. Nyt onkin neljän vierekkäisen tontin osalta päätetty ottaa yhteinen maaurakoitsija. Tämä on järkevää, koska tonteilla on mm. kiviä, jotka ovat kahdella eri tontilla, lisäksi osassa tonteista on liikaa maata ja toisiin sitä taas tarvitaan lisää. Maaurakoitsijoista on parhaillaan käynnissä kilpailutus, jonka pitäisi ratketa huomenna. Kuokka on tarkoitus tällä tietoa iskeä maahan 9.6. Kastellilta tuleva rakennusmateriaali saapuu tontille heinäkuun puolivälissä. Tilasin eilen tontille vesi- ja sähköliittymät. LVI- ja sähkökuvat ovat myös työn alla.

Vaasan kaupungin sivuilta löytyy hyvä käsikirja omakotirakentajalle Vaasan asemakaava-alueella. Rakennusvalvonnan sivustot ovat tosin melko sekavat, joten tämäkin hyvä opus saattaa jäädä huomaamatta ellei siitä joku erikseen mainitse. Rakentamiseen menee jo tässä alkuvaiheessa yllättävän paljon rahaa, jota ei välttämättä ensirakentaja osaa huomioida. Alla käsikirjasta poimittuja kuluja, joihin Vaasan kaava-alueelle rakentavan kannattaa varautua:

– Rakennuslupamaksu kokonaisuudessaan n. 200 m2 omakotitalolle ja talousrakennukselle (2188 €)
– Tontin lohkomis- ja rekisteröintimaksu (1055 €)
– Sijaintipaalutus ja katselmus 360 €, talousrakennus samassa luvassa 150 €
– Vesiliittymän hinta määräytyy tontin rakennusoikeuden perusteella < 500 m2 3750 € + alv. 24%
– Sähköliittymä 1167 €- 3092 € riippuen pääsulakkeen koosta. Valokaareen tulee 3*25A, joka maksaa tuon 1167 €

Yhteensä kuluja kertyy edellä olevista enimmillään: 11 495€

Maankaivuutöistä on vaikea kertoa hintaa, koska se riippuu täysin siitä, millainen tontti on kyseessä niin maaperältään kuin kooltaankin. Jos tontilta joudutaan räjäyttämään paljon kiviä tai kalliota, se nostaa hintaa. Jos tontin maaperä on liejuista ja joudutaan mahdollisesti paaluttamaan, se nostaa hintaa. Jos tontille joudutaan tuomaan paljon lisää maa-ainesta ja tekemään massan vaihtoa, sekin nostaa hintaa. Maankaivuuseen kannattaa varata mielummin liikaa kuin liian vähän rahaa, ettei rakennusbudjetti ylity jo heti projektin alussa.

c3726-img_18272b252822529

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

KIRJOITTAJA: Hanna K.
Sisustussuunnittelu projektinjohto

Haaveilin sisustussuunnittelijan urasta pienestä pitäen, mutta työelämä vei minut aikuisena viestinnän ja markkinoinnin pariin. Palo sisustusta kohtaan ei kuitenkaan suostunut sammumaan, vaikka viihdyin viestintätyössäni.

Äitiyslomani aikana ajatus unelman toteuttamisesta kypsyi ja päätin ryhtyä rohkeasti tuumasta toimeen. Moni asia lähti liikkeelle juuri tästä blogista, jota nyt luet!

TILAA BLOGI SÄHKÖPOSTIIN

Saat sähköpostiisi ilmoituksen aina, kun julkaisen uuden postauksen blogiin!

Email *

Luodaan yhdessä yrityksesi näköiset toimitilat! Lue lisää >>

Autan aina rakennusvaiheesta piensisustukseen! Lue lisää >>

Saat minusta timanttisen tiiminvetäjän! Lue lisää >>